“Delije” održale pomen poginulom pripadniku te navijačke grupe i drugim Srbima sa Kosova stradalim u selu Banjska (VIDEO) 1Foto: N1

Više stotina pripadnika navijačke grupe “delije” okupilo se večeras oko 19 i 15 sati u hramu Svetog Save u Beogradu na pomenu Srbima koji su poginuli u obračunu sa kosovskom policijom u selu Banjska, među njima i navijaču Crvene zvezde S. N. iz Zvečana.

Pored najvatrenijih navijača šampiona Srbije u fudbalu ispred hrama Svetog Save i ove većeri, kao i prethodne, okupio se veliki broj građana koji su palili sveće u pomen poginulim Srbima sa Kosova.

“Delije” su u manjim grupama, od po njih deset do dvadeset počeli da pristižu na plato ispred hrama Svetog Save još oko 18 i 30 sati. Koračali su u miru i tišini, nije bilo uobičajenog navijačkog “kortea” a saobraćaj u okolnim ulicama odvijao se normalno. Nije primećena policija u uniformama sem saobraćajne u ulicama oko hrama Svetog Save i na trgu Slavija.

Okupljeni navijači nisu skandirali bilo kakve parole. Svi su na sebi imali uglavnom crne majice sa motivima Srbije i Kosova. Primećen je i transparent “Zvečan je večan”. Poginuli Srbin S.N., pripadnik “delija” je bio iz tog grada na severu Kosova.

Organizovana navijačka grupa koja podržava Crvenu zvezdu “delije” ranije je u saopštenju pozvala simpatizere Crvene zvezde ali i druge građane da dođu u Hram Svetog Save i prisustvuju pomenu.

„Obraćamo se svim delijama, simpatizerima Crvene zvezde ali i svim građanima Srbije. U nedelju ujutru herojski je za svoj narod i svoju otadžbinu život položio naš drug sa tribine S. N. U vreme kada je trebalo da se odigra derbi sa Partizanom, u 19 časova u hramu Svetog Save na Vračaru održaće se pomen za pokoj duše S. N. i ostalim herojima koji su pali na Kosovu i Metohiji za slobodu našeg naroda i naše zemlje! Obavestite sve koje poznajete, povedite svoje roditelje, decu, prijatelje“, stoji u saopštenju navijača Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari