NDMBGD: Ugovor o angažovanju firme gradskog urbaniste nestao sa sajta 1Ilustracija Foto: Pixabay/ Aymanejed

Inicijativa Ne davimo Beograd (NDMBGD) saopštila je danas da je sa sajta Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije uklonjen ugovor o javnoj nabavci koja se tiče seče stabala na Košutnjaku nakon što je ta inicijativa objavila da je nosilac izrade urbanističkog plana firma gradskog urbaniste Marka Stojčića.

U saopštenju te incijative navodi se da je firma „Arhitekton“, koja je u vlasništu glavnog gradskog urbaniste i člana glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), bila jedini ponuđač i pobednik na tenderu za izradu tog urbanističkog plana vrednog 25 miliona dinara.

„Sve češće se za velike poslove za koje tendere raspisuju javna preduzeća ili čak grad Beograd javljaju samo firme direktno povezane sa SNS-om koje kao jedini ponuđači dobijaju poslove. Jedan od najpoznatijih slučajeva svakako je firma ‘Keep light’ koja je u poslednjih pet godina dobila, skoro isključivo kao jedini ponuđač, poslove nabavke novogodišnje rasvete u vrednosti od preko 840 miliona dinara“, dodaje se u saopštenju.

Ta inicijativa navodi se posledice takvih „dilova“ vide kroz krčenje šume na Košutnjaku zbog projekta izgradnje sportskog centra, na Avali zbog veštačke ski staze i pripadajućih objekata, na Ušću i Kalemegdanu zbog gondole i drugih komercijalnih sadržaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.