NDNV: Licemerno i opasno ćutanje institucija na zahteve Maje Pavlović 1Foto: Logo

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) još jednom poziva institucije da konačno preuzmu odgovornost i počnu da rešavaju problem novosadske televizije Kanal 9 čija direktorica Maja Pavlović ponovo štrajkuje glađu zbog nezavidne materijalne situacije u kojoj se našao taj loklani medij, te nedoslednih tržišnih uslova, selektivne primene zakona i političkih pritisaka.

Oni su u današnjem razgovoru sa Majom Pavlović apelovali i na nju da prekine štrajk glađu zbog opasnosti da tako ozbiljno naruši svoje zdravlje.

„Maja Pavlović rekla nam je da je do sada niko od predstavnika nadležnih organa kojima se ona javno obraća još uvek nije kontaktirao, izuzev državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića koji je apelovao na nju da prekine štrajk glađu zbog zdravlja“, navodi se u saopštenju NDNV. 

Kako navode, ona kaže da se nakon osam dana štrajka glađu oseća umorno, ali je poručila da ne planira da ga prekine, već da će istrajati “dok bude potrebno”.

„NDNV izražava ozbiljnu zabrinutost za zdravstevno stanje Maje Pavlović, te upozoravamo nadležne državne organe da svojim nečinjenjem ovu situaciju još više otežavaju. Licemerno je i opasno ćutanje institucija na zahteve direktorice Kanala 9″, ističu oni u saopštenju.

Oni ukazuju na to da primer Kanala 9 nije usamljen, te da su ugroženi svi lokalni mediji koji pokušavaju da očuvaju profesionalno informisanje, bilo zbog političkih pritisaka ili zbog ekonomskog iscrpljivanja.

„A bez slobodnih lokalnih medija građani ostaju uskraćeni za tačne i pravovremene informacije, što je preduslov za formiranje kritičke javnosti i izgradnju demokratskog društva“, kažu iz NDNV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari