dinko gruhonjić foto medija centarFoto: Medija centar

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva od tužilaštva i policije da hitno procesuiraju odgovorne za otvorene pretnje ubistvom programskom direktoru NDNV i univerzitetskom profesoru Dinku Gruhonjiću.

U ulazu zgrade u kojoj Gruhonjić živi s porodicom danas je osvanula preteća poruka: „Dinko-Šakiću za večni dom si spreman“, sa potpisom „Srpska Vojvodina“.

„Upozoravmo javnost da zbog ćutanja institucija otvorene pretnje ubistvom kojima su već danima izloženi Dinko Gruhonjić, kao i predsednica NDNV Ana Lalić, mogu imati tragične posledice. Za direktno ugrožavanje fizičke bezbednosti odgovornost snose institucije , ali i visoki politički zvaničnici koji potpaljaju javnu hajku i pozive na linč novinara“, saopštilo je NDNV i dodalo:

„Pitamo i predstavnike međunarodnih organizacija i vlada kako opravdavaju svojim građanima finansijsku ili bilo koju drugu podršku režimima koji otvoreno guše slobode i prava građana, pa čak i prete smrću onima koji se usude da kritički misle i govore. Pitamo i građane Srbije da li su zaista spremni da se odreknu slobode i dostojnstva“, pita NDNV.

Dodaju da je Nezavisno društvo novinara Vojvodine svesno je da je prinuđeno na samoodbranu, uz poruku „smrt fašizmu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari