NDNV: Zaustaviti napade na In Mediju, Skupština Inđije da povuče odluku o osnivanju televizije 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je danas napade i etiketiranje novinara redakcije „In Medija“ od strane direktora Turističke organizacije Inđija Milana Bogojevića, na sednici Skupštine opštine Inđija.

„Neprihvatljivo je i opasno da lokalni funkcioneri etiketiraju novinare i da ih napadaju jer u skladu sa etičkim i profesionalnim normama izveštavaju o događajima i temama od javnog interesa“, naveo je NDNV u saopštenju.

Bogojević je optužio lokalni medij „In Medija“ da „napada“ Turističku organizaciju, kao i predsednika opštine i Srpsku naprednu stranku.

On je kazao da će „In medija“ biti tužena.

Prethodno je „In medija“ skrenula pažnju javnosti da Turistička organizacija opštine Inđija ne može da osniva televiziju, jer je to u suprotnosti sa zakonom.

NDNV je podsetio da je izlazak države iz vlasništva u medijima strateško opredeljenje i u skladu je sa obavezama koje je Vlada Srbije definisala u Medijskoj strategiji.

„Pozivamo Skupštinu opštine Inđija da poništi svoju odluku i da odustane od osnivanja televizije“, naveo je NDNV.

To novinarsko udruženje pružilo je podršku „In Mediji“ i najavilo da će tom mediju, u slučaju tužbi, obezbediti pravnu i svaku drugu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari