Ne davimo Beograd: Nadležni da uklone tenk postavljen ispred stadiona Crvene zvezde 1Foto: Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva nadležne organe da reaguju i uklone tenk koji je juče postavljen ispred stadiona Crvene Zvezde.

– Osuđujemo veličanje ratnih simbola u javnom prostoru, posebno ako su usko vezani za ratove devedesetih kojih se sećamo samo po velikoj patnji, siromaštvu, zločinima i kriminalu, a čije posledice podjednako osećamo i danas na području svih zemalja bivše Jugoslavije, kaužu iz Inicijative.

Kako navode, nije jasno ni kako je moguće posedovati vojno naoružanje ove vrste i koja je uloga Vojske Srbije u svemu ovome. Takođe, postavlja se pitanje i ko je dobio dozvolu da postavi tenk na javnoj površini, a u ime sportskog udruženja građana “Crvena Zvezda”.

Takođe, utrka između vlasti zemalja koje su učestvovale u ratovima i njihovih činovnika postavljenim u sportskim udruženjima, u tome ko će više uvrediti tuđe žrtve, donosi ozbiljne probleme ljudima koji žive u regionu ili su se vratili iz izbeglištva u svoje domove. Korist od ratnohuškačke atmosfere, pored tabloida ima i korumpirana partijska elita, koja stvara pritisak straha svojim građanima i tako im nameće teme koje nemaju veze sa svakodnevnim životom i neposrednim okruženjem koje bi primarno trebalo da ih interesuju ukoliko žele da bolje žive.

Iz Inicijative pozivaju nadležne organe da razjasne ovaj bizaran slučaj, sve informacije dostave javnosti i postupe po zakonima ove države i uklone ratni simbol ispred stadiona “Rajko Mitić” u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari