Ne davimo Beograd: Zaustavite nasilje nad građanima Gradine i Kosjerića 1Foto: Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je državne organe da zaustave nasilje nad građanima Gradine i Kosjerića, gde investitor planira izgradnju kamenoloma.

“Naime, desilo se ono na šta smo upozoravali. Milošu Peroviću, jednom od aktivista koji se suprotstavljaju gradnji štetnog kamenoloma razbijena je glava u mučkom napadu. Čovek je presretnut u ulazu zgrade i krvnički pretučen”, navode iz Ne davimo Beograd.

Iz Pokreta podsećaju da građani Gradine i Kosjerića mesecima protestuju na barikadama u strahu od posledica koje će ovaj kamenolom ostaviti po njihovo zdravlje i životnu sredinu, a sada su meta batinaša.

„Građani Gradine i Kosjerića su žrtve interesa moćnika. Ukoliko pravosuđe ne reaguje, jel to znak da treba da se jurimo sa štanglama po ulicama da bi se zaštitili od bahatih nasilnika? Pozivam policiju da hitno istraži ko stoji iza ovog napada i pokaže da niko nije iznad zakona“ – izjavio je narodni poslanik Robert Kozma i poručio da će pokret Ne davimo Beograd pružiti svu podršku ljudima u protestu.

Kako navode iz Ne davimo Beograd, potvrdu da je izgradnja ovog kamenoloma svojevrsno nasilje nad prirodom i ljudima dalo je čak i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poništavajući u avgustu dozvolu koju je opština Kosjerić izdala preduzeću Gradina Kamenolom doo. jer ne postoji studija o proceni uticaja na životnu sredinu kamenoloma.

Pokret Ne davimo Beograd će u znak podrške građanima Kosjerića organizovati protestnu solidarnu podršku ovom kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari