Nedeljkov: Opasnija namera da se manipuliše javnošću i stvara atmosfera paranoje 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

„Mi nemamo nikakav problem s tim da institucije rade svoj posao, pa i kada to znači da je Crta, odnosno njene finansije, predmet kontrole državnih organa, naprotiv”, izjavio je danas programski direktor Crte, Raša Nedeljkov.

Ipak, ukoliko je „poseban spisak“ koji se pojavio u javnosti autentičan, to ukazuje na poznatu praksu da institucije služe uskim političkim interesima, rade selektivno i „treniraju strogoću“ prema onima koji dosledno kritikuju rad vlasti, ukazao je Nedeljkov.

Drugim rečima, da pokušavaju da zastraše i ućutkaju one čija im kritika ne ide u prilog, objasnio je on i upozorio da je još opasnija namera da se manipuliše javnošću i stvara atmosfera paranoje, na način koji je ovde razvijen još 90-ih godina prošlog veka.

Nije nepoznato da dobar deo naše javnosti, usled nikad prekinute propagande, na civilni sektor gleda kao na nekakve „strane plaćenike“ i agente negativnog stranog uticaja na Srbiju, podsetio je Nedeljkov u izjavi dostavljenoj FoNetu.

Prema njegovom stavu, tom, na žalost ne malom, delu javnosti sada se šalje poruka da je država u stanju pojačane pripravnosti za „odbranu“ i priprema teren za jačanje represije prema svima koji misle drugačije, a građani se prepariraju u nekakve „balkanske špijune“.

„Od zastrašivanja civilnog sektora, zapravo je maligniji pokušaj zastrašivanja široke javnosti“, zaključio je Nedeljkov.

Kako saznaje Newsmax Adria, Uprava za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija napravila je spisak medijskih radnika, nevladinih organizacija i udruženja građana i zatražila od banaka uvid u njihove transakcije od početka 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari