Nedostaje krv svih krvnih grupa, Institut za transfuziju apeluje na davaoce da se odazovu 1Foto: M.S.

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je da su rezerve krvi i dalje jednodnevne, te da nedostaju sve krvne grupe. Zato pozivaju dobrovoljne davaoce da dođu u ovu ustanovu, koja se nalazi u Svetog Save 39, i da daju krv radnim danom od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 časova.

Akcije će biti organizovane i na terenu, pa će se danas do 14 časova transfuziološki autobus nalaziti ispred Doma zdravlja u Požeškoj na Čukarici. Sutra se krv može dati od 10 do 14 časova u Gradskoj opštini Vračar i od 8 do 13 časova u Vatrogasnoj brigadi Beograd na Zvezdari.

U sredu, 13. septembra, akciji se pridružuju zaposleni u „Beograd-putu” na Zvezdari, gde će se transfuziološki autobus nalaziti od 9 do 13 sati, kao i zaposleni u GSP-u „Beograd” u novobeogradskom pogonu od 10 do 14 časova. U četvrtak svoja vrata otvara Crveni krst Obrenovca od 9 do 14 časova, a u petak u istom vremenskom periodu krv se može dati ispred Gradske opštine Zvezdara i Starog Merkatora u Novom Beogradu.

U subotu, 16. septembra, od 10 do 15 sati transfuziološki autobus će biti u Kaluđerici, ispred „Point centra”, a u nedelju od 11 do 16 sati u rakovičkom Tržnom centru „Big”, najavljeno je iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari