Negotin: Do 21. aprila predlaganje kandidata za dodelu najviših opštinskih nagrada i javnih priznanja 1Foto: J. B. K./Danas

I ove će godine za postignute rezultate i značajne doprinose u razvoju opštine Negotin i drugim oblastima, biti dodeljene Majska nagrada opštine Negotin, Povelja i zvanje počasnog građanina. Poziv za predlaganje kandidata za najviša opštinska priznanja otvoren je do 21. aprila za zvanje počasnog građanina, a za Povelju i Majsku nagradu do 4. maja.

Кomisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupština opštine Negotin, objavila je javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu nagrada i javnih priznanja povodom Dana opštine Negotin 12. maja.

Mogućnost da predlože kandidate za dodelu nagrada i javnih priznanja, pravnim i fizičkim licima i drugim organizacijama, za postignute rezultate i značajne doprinose u razvoju opštine Negotin i drugim oblastima, za 2021. godinu, kako se navodi u pozivu, imaju sva fizička i pravna lica sa teritorije opštine Negotin.

Majska nagrada opštine Negotin dodeljuje se za postignute rezultate i značajne doprinose u razvoju opštine Negotin i drugim oblastima , ostvarene u periodu od 1. januara do 31.decembra prošle godine, a dobitinici mogu da budu pravna i fizička lica i druge organizacije.

Za postignute rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u 2021. godini Povelja se dodeljuje učenicima i studentima sa teritorije opštine Negotin, dok se Zvanje počasnog građanina Negotina dodeljuje pojedincu, državljaninu Srbije ili strancu, za dostignuća i dela koja predstavljaju izuzetan doprinos razvoju opštine Negotin, izgradnji humanih odnosa među ljudima i razvoju saradnje u oblasti privrede i kulture sa opštinom odnosno Srbijom.

Predlozi uz obrazloženje dostavljaju se Кomisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupštine opštine Negotin do 4. maja, a predlozi za Zvanje počasnog građanina Negotina nešto ranije, do 21. aprila.
Ova priznanja dobitnicima se dodeljuju na svečanoj sednici povodom 12. maja, Dana opštine Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari