Negotin: Predlozi kandidata za dodelu Majske nagrade i Povelje do 4. maja 1Foto: J. B. K.

Nagrade i javna priznanja Opštine Negotin, pojedincima, kolektivima i organizacijama dodeljuju se tradicionalno na dan opštine 12. maja, a Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja SO Negotin objavila je javni poziv za predlaganje kandidata.

Mogućnost da podnesu obrazloženi predlog za najviša opštinska priznanja koja se dodeljuju za postignute rezultate i značajne doprinose u razvoju opštine Negotin imaju pravna i fizička lica.

Nadležnoj opštinskoj komisiji podnose se predlozi za Majsku nagradu, Povelju i Zvanje počasnog građanina.

Majska nagrada dodeljuje se pravnim i fiizičkim licima i drugim organizacijama za postignute rezultate i značajne doprinose u razvoju opštine u minuloj kalendarskoj godini.

Za postignute rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu učenicima i studentima negotinske opštine dodeljuje se Povelja, a Zvanje počanog građanina pojedincu iz Srbije ili inostranstva za dostignuća i dela koja predstavljaju izuzetan doprinos razvoju opštine Negotin, izgradnji humanih odnosa među ljudima i razvoju saradnje u oblasti privrede i kulture sa opštinom i Republikom Srbijom.

Predlozi za Zvanje počasnog građanina uz obrazloženje, dostavljaju se Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja SO Negotin do 19. aprila, a rok za predloge za Majsku nagradu i Povelju do 4. maja.

Ova priznanja se po tradiciji, dodeljuju na svečanoj sednici povodom Dana opštine Negotin, 12. maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari