Negotin: Vina Manastira Bukovo na sajmu Vini da terre estreme u Italiji 1Foto: Manastir Bukovo

Na ovogodišnjem sajmu Vini da terre estreme održanom u gradu Matera, na jugu Italije, predstavljena su i vina proizvedena u vinariji Manastira Bukovo. Ova izložba vina duže od 30 godina okuplja vinare koji se bave proizvodnjom vina na nepristupačnim pozicijama odnosno u uslovima ekstremnim u odnosu na uobičajene.

Sajam Vini da terre estreme, kako objašnjavaju poznavaoci, okuplja ljubitelje vina i profesionalace zainteresovane za male proizvođače, odnosno takozvanu „herojsku” proizvodnju vina s nepristupačnih pozicija, velikih visina, kamenitog tla, terasa, dina, malih vinskih ostrvaca iz Italije, ali i drugih zemalja.

-Za vinariju Manastira Bukovo ovo nije bilo prvo učešće na sajmu Vini da terre estreme, a kako ova izložba vina beleži više od 30 godina postojanja, izlagačima Manastira Bukovo bila izuzetna čast da se još jednom nađu na ovom jedinstvenom sajmu, među vinarima čiji proizvodi nastaju u ekstremnijim uslovima od uobičajenih i čija vina zbog toga nose specifični pečat i time se izdvajaju po svojoj originalnosti – navode u Manastiru Bukovo.

Još kažu da je na ovom saju kao autohtona sorta negotinskog kraja pažnju privukla Crna tamjanika, kao id a su ovom prilikom promovisana i ostala manastirska vina: Chardonnay, Chardonnay barikirani, Rose od burgundca, zatim Cabernet Sauvignon, Game, Merlot, kao i jedinstvena kupaža – Vez.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari