Negotin: Vina Manastira Bukovo na izložbi u Italiji 1Foto: Manastir Bukovo

Na svojevrsnom degustacionom salonu, izložbi “Vini da Terre Estreme” u Trevizu u Italiji, na kojem se izlažu vina koja se proizvode u težim uslovima nego što je uobičajeno, predstavljena su vina proizvedena u Manastiru Bukovo.

Izložba “Vini da Terre Estreme” u Trevizu okuplja proizvođače takozvanih herojskih vina odnosno vina koja se proizvode u težim uslovima nego što je uobičajeno, na većim nadmorskim visinama, na nepristupačnim terenima, kamenitom zemljištu, terasama, na ostrvima.

Izlagači su vinarije sa dugogodišnjom proizvodnjom na tradicionalan način, gde vina u sebi nose veliki napor i trud koji su potrebni da se dobiju vrhunska vina sa ovih podneblja.

Posetioci izložbe “Vini da Terre Estreme” mogli su da probaju vina koja se proizvode od severa do juga Italije, sa Sicilije, iz Istre, Dalmacije i iz Srbije.

– Manastir već četvrti put izlaže na ovoj manifestaciji, koja je održana u Vili Braidi u Moljanu, i na kojoj je predstavljena naša autohtona sorta Crna Tamjanika, ali i vina napravljena od internacionalnih sorti Šardone, Burgundac, Game i Кaberne Sovinjon. Podneblje čini da ova vina imaju karakternu crtu Negotinskog vinogorja, što je svakako interesantno ljudima koji nemaju često prilike da probaju ovakva vina – kažu u Manastiru Bukovo.

Ovo je bila deseta izložba “Vini da Terre Estreme“ i u okviru nje na Master klasu, bukovski monah Platon predstavio je manastirsku Crnu Tamjaniku govoreći prisutnima o njenom uzgajanju, ali i procesu proizvodnje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari