Neko štiti bivšeg upravnika Padinske skele 1Foto: Aleksandar Veljković

Krivična prijava koju je Sindikat pravosuđa Srbije u avgustu prošle godine podneo protiv nekadašnjeg upravnika KPZ-a Beograd Milana Pavlovića i dalje se nalazi u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Iz Sindikata pravosuđa juče su poručili – neko štiti bivšeg upravnika Pavlovića.

Sindikat pravosuđa, podsetili su na jučerašnjoj konferenciji za medije, podneo je u avgustu krivičnu prijavu protiv Milana Pavlovića sumnjičići ga za krivično delo nesavestan rad u službi. Oni su uz prijavu dostavili i četiri pravosnažne presude suda koji je zaposlenima isplatio naknade zbog toga što im je upravnik zakidao putne troškove. Međutim, i pored toga što su dostavljene pravosnažne presude, Ivan Sunarić, u tom trenutku zamenik tužioca u Prvom tužilaštvu u Beogradu je poslao zahtev policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja. On je u aprilu ove godine ponovio zahtev, a tek nakon što je sindikat konferencijom „održao pomen krivičnoj prijavi“ odlučio je da pošalje i urgenciju.

– Nije nam jasno zbog čega je zamenik tužioca poslao policiji zahtev za dodatnim obaveštenjima kada postoje pravosnažne presude koje pokazuju da je počinjeno krivično delo. Možda je tužilac želeo da ispita na šta je trošen novac od putnih troškova, ali čisto sumnjam. Uglavnom se ovo dopisivanje između policije i tužilaštva koristi kako bi odugovlačilo sa postupanjem. Mi mislimo da se u ovom slučaju ide ka zastarevanju – kazala je Slađanka Milošević, predsednica Sindikata pravosuđa Srbije.

Zbog nepostupanja policije, sidnikat se žailio Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a, a oni su žalbu prosledili Policijskoj upravi za Beograd. Međutim, do danas izveštaj policije nije stigao do tužioca.

– Iz policije nisu hteli da nam kažu ime i prezime osobe koja je zadužena za postupanje po urgeniciji tužilaštva, pa tako ne možemo da podnesemo krivičnu prijavu za ometanje pravde – navodi Slađanka Milošević.

Iz ovog uzaludnog dopisivanja sa policijom u sindikatu izvlače zaključak da „očigledno da neko štiti upravnika zatvora“. Oni dodaju da će razmotriti da li da protiv postupajućeg tužioca podnesu inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog toga što nije iskoristio sve zakonske mogućnosti da natera policiju da postupa po njegovom nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari