Nekoliko hiljada građana radne zone u Inđiji ograđeno zbog rekonstrukcije pruge - iz svog naselja mogu samo preko opasnog nadvožnjaka 1Foto: Pixabay/652234

U jugoistočnoj radnoj zoni u Inđiji, u ulici Kralja Petra Prvog, nekoliko hiljada radnika koji tu žive odvojeni su prugom i od nedavno više nemaju mogućnosti da pređu na drugu stranu, kažu iz Opštinskog odbora Dveri u Inđiji.

Preko ove pruge davnih dana izgrađen je nadvožnjak, preko kojeg prelazi magistralni put M22, ali on nikada nije imao pešačku stazu, zbog čega su građani prolazili ispod njega ili na svoju odgovornost na divlji prelaz preko pruge.

– U međuvremenu, zbog rekonstrukcije pruge Inđija – Šid biće podignut zid, a da nije isplaniran nikakav podzemni ili nadzemni prolaz za pešake i bicikliste. To znači da će jedina pešačka komunikacija građana iz tog dela Inđije biti nadvožnjak koji je predviđen samo za saobraćaj vozila, nema pešačku stazu i kao takav nikako ne može biti bezbedan i siguran za pešake i bicikliste – kažu iz Dveri i napominju da su sada građani koji tu žive faktički zarobljeni.

Postavljaju i pitanje, gde su bili funkcioneri Inđije i zašto nisu sugerisali da ovaj bezbednosni problem građana koji žive i rade sa druge strane pruge bude rešen na korist svih.

– Upozoravamo da će biti ugrožena bezbednost dece kad idu u školu, bezbednost starih, ali i radnika koji rade u radnoj zoni u Inđiji. Jedina ispravna odluka je da se što pre iznađe tehničko rešenje za problem pešačkog prelaza preko ili ispod pruge – zaključili su u saopštenju.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su u svom odgovoru na pitanje opštinskom odboru ove stranke u Inđiji reklo je da nije u planu izgradnja prelaza za pešake i bicikliste.

– Pre završetka radova na desnom Šidskom koloseku meštani su na svoju odgovornost prelazili preko levog i desnog Šidskog koloseka. Na ovoj deonici projektovana brzina je 80 kilometara na sat. Nadvožnjak na ovoj lokaciji koji omogućava meštanima prelazak sa jedne na drugu stranu pruge magistralni put Inđija- Stara Pazova, nije bio deo projekta Modernizacije i rekonstrukcije deonice brze pruge Beograd Centar – Stara Pazova Novi Sad – rekli su iz ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari