LSV - Vojvođani: Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga i izradnje fabrike guma krši zakon 1foto Miroslava Pudar

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.

Odbornici imaju zakonsko pravo da o svemu budu obavešteni, kažu iz LSV – Vojvođani.

– Grad Zrenjanin je početkom aprila dozvolio kompaniji „Linglong“ da u okviru buduće fabrike automobilskih guma kod Zrenjanina gradi objekat skladišta neopasnog otpada kapaciteta 700 kilograma po danu bez izrade ekološke studije, što je protivno zakonu. Želimo da znamo da li gradonačelnik Salapura i njegova administracija svesno krše zakon ili ih na to neko primorava – kaže se u saopštenju.

Gradonačelnička funkcija je mnogo više „od bacanja lopte i šetnje po praznim atletskim stazama“ kažu i dodaju da, „Salapura mora da kaže jasno i glasno ko traži da se po pitanju „Linglonga“ krši zakon?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari