„Nemate oproštaj i podršku“: Vojni penzioneri odgovorili Vučiću na pismo koje im je poslao

Ostavite komentar


  1. Kao deca… al dobro je izbaciti to iz sebe. Ne nece to niko procitati a kamo li nepomenik. I ne nwma nikakvog efekta, igre su velikih brojki a brojke kazu da se ‘ljudi’ prodaju za spricer i kavurmu. Penzioneri su najjeftinija roba.

  2. Gotovo sam ubedjen da je za održavanje njegovog rejtinga znatno više utrošeno od najviše cifre koju pominjete u tekstu.

  3. Posto g. Vucic voli da barata ciframa, procentima, sta reci nego bravo i steta sto ovo nece moci da procitaju i ostali penzioneri u Srbiji koji se jos uvek zanose „povecanjem“ i dodavanje pred izbore, a ne gledaju u dzep koji je prazan i da za istu vrstu novcanice mogu da kupe mnogo manje nego pre godineu dve dana. Blago nama. Napredno. Ziveli

  4. Stranacki penzioneri nemaju pravo da pricaju uime svih penzionera nego samo u svoje ime

  5. Vama vojnim penzionerima sve je malo. Imate visoke penzije, sta da kazemo mi obicni smrtnici sa 20 000. Stidite se!

  6. Odličan tekst potkrepljen činjenicama. Nažalost , zahvaljući mediskom mraku koji vlada u ovoj zemlji velika većina neće to moći da pročita pa će i dalje verovati nametnutom „božanstvu“ koji im toliko toga daje i omogućava.

  7. „Sram vas bilo“, bivši predsednik sns-a vam je omogućio da jedete parizer od odpadaka svakog dana a vama je krivo što ne pijete vina od 500.000 dinara kao on. Kad vi budete opljačkali milione građana i zadužili ih desetine milijardi evra i vi ćete moći da se iživljavate kao on i njegovi mafijaški kumovi i njihova familija. Glasali ste za lopove i zločince iz 90-ih i evo vam ga sad pa glasajte opet za njih.

  8. E moji vojni penzioneri vi ste izgleda zaboravili vreme kada je sadašnja opozicija bila na vlasti i kada je propuštala da vam usklađuje plate u skladu sa Zakonom. Početkom devedesetih vas je zakonika i proseku za nekoliko stotina hiljada dinara. Ova vlast vam je to vratila doduše bez kamate jer je takvo stanje bilo u budžetu koji su ostavili ovi iz opozicije.

  9. Ali vojni penzioneri, oni koji su doživeli onu reformu vojske kada smo svedeni na nivo lovačkog društva, a kada su plate drastično smanjene, danas se iz penzije javljaju da kažu da je loše. Jedina dobra stvar je što više nisu aktivno u vojsci nego u penziji. Ne bih voleo oni da mi čuvaju zemlju.

  10. Caki a ko je vama običnim smrtnicima branio da završite škole i zaradite veće penzije od 20.000?

  11. Kako vojni penzioner kuka zbog privatizacije banjskih objekata. Da li je prespavao pljačkašku privatizaciju u režiji DOS/DS-a zbog koje je 500.000 ljudi ostalo bez posla. On se brine što ne može u banju besplatno, a ne brine ga tužna sudbina 500.000 porodica.

  12. Olovku u ruke i Ukljucite mozak kad glasate, jer glasate za vasu decu i unuke, a ne za ove lopurde

  13. Bravo, bravo g-ne Tamburiću i svima vama koji ste stali iza ovog saopštenja. Pa nisu svi penzioneri opranog mozga!

  14. Laž! ima nas mnogo više koji podržavaju našeg predsednika Vučića! Živela Srbija! Sa izdajicama nema pregovora i nikakvih dogovora!

  15. Kao prvo ovo nije napisao ovaj što je potpisao. Nema on taj kapacitet. A istog i one što su sa njim molim da vrate ono što su uzeli od naše članarine. Lepe novce su prisvojili. A glasaću za koga ja hoću. Potpis vojni porodični penzioner.

  16. A niko ne pominje one pre Vučića koji su uništili penzioni fond. Da Vučić, za koga nikad nisam i neću glasati, nije sproveo reforme penzija ne bi bilo uopšte.

  17. ÞCno je svesto ste naveli cinnenice penzioneri su platili ceh da bi uspesno vladao vucic i sns neka se ođuze penzioneri.a kao i postarima koji primaju socijalu postar penzioner ima 63000 hiljade penziu a zaposleni postar 50000 sve su pokrali lopovi od poste

  18. Vojni penzioneri većina ne zaslužuje velike penźije Izbegavali su odlazke u ratne zone Većinu zadataka odradila redovna vojska i rezervisti Vecina dobila velike stanove u centru grada Mladi i zdravi otišli u penziju Dada vecina honorarno radi i zauzima mesta omladini U vojci Srbije i danas su na snazi zakoni iz doba Tita Uživaju sve privilegije A kad treba nigde ih nema Treba im smanjiti penzije za pola

  19. Кад будеш вратио све што си незаконито узео пензионерима може да се прича о нечему.!!!!!

  20. Odlican tekst.Prosjaci penzioneri, ni za lekove, ostalo da pricam.Ko se ovde oglasava, „vi bi i banje“ tek su to raspustosili.Banja u Vrdniku svedena na rasulo, samo se ceka da je neko otme.Sramota, jedina slamka za ljude iz okoline.

  21. Slažem se sa iznetim činjenicama a to što su istinite,to gore po njih.Podsećam javnost ,one koji ne prate dnevne vesti pažljivo,da je ugovorom sa MMF ondom dogovoren odnos prosečna penzija u odnosu na prosečnu platu treba da bude 40% te je penzija sada pala sa onih vremena.Zsšto 1600000 penzionera ne izaberu bolju vlast?Prosto,ja je ne vidim na političkom vidiku.

  22. Ja sam oštećen od ove vlasti. Jer 40 godina sam uplaćivao radni staž, a on mi uveo kaznene pone, pa sa24000 skinuli na18000 bruka, a obolio na gradjevini, jedva čekao da dočekam penziju, jer sam bio izradjen.

  23. A pokusaji otimanja stanova sa stanarskim pravom,nezakonitim povecanjem zakupa po 3puta???? SVE NA SUD!,

  24. Primamo svoje pošteno zarađene penzije ali hvala bogu ne živimo samo od njih. Ulagali su prvo naši roditelji u naše znanje a onda mi u svoju decu. Pored toga s kolena na koleno u našoj porodici se prenosilo da se marljivo radi. To sada doprinosi da lakše živimo u ovo vreme, ali bez bahanalija kako žive oni koji su stekli baš zahvaljujući ovima kojima sada pišete.

  25. Sve istina bravo vojni penzioneri.Problem je u ovim botovima koji su se rasporedili na našu grbaču.Istina koja će koštati Srbiju je da 70% srba voli ruse i donaće tirane.Uvek čačkaju mečku i uvek plate ceh uvek na pogrešnoj strani.

  26. Ћутање је одобравање, тако да: Браво пензионери, нека остаје записано, са надом да ће и ово доћи на ред и учи у неку будућу тужбу.

  27. Ja ne pripadam i ne prihvatam izjavu odmetnutig sindikata vojnih penzionera i samizvanig predsednika istog!
    Sve šti je napisano o većem delu se uzjasnio zvanični sindikat UVPS.
    A i vi iz Danasa ne pišete o kakvom se sindikatu radi.
    I da ne objavite ovo ja sam rekao šta sam mislio!

  28. Kako se sada u novembru setio da treba pomoći vojnim penzionerima a kada pobedi , skinuće nam i kožu !

  29. SNS ništa dobro nije učinio za penzionere pa i ne treba da ga podržavaju. Ali, pod hitno treba smanjiti vojne penzije i preusmeriti taj novac na zemljoradničke penzije tako da se te dve kategorije potpuno izjednače, što i dalje ne bi bilo pravedno, jer zemljoradnici su rintali ceo život, a vojni penzioneri prepričavali bajke iz NOB-a u kojem nisu ni učestvovali.

  30. Treba dati penzionera ono stosu im oduzeli za pomoc drzavi od 2014 tadaje oduzeto a sadatreba bar daimse to doda uz penziju

  31. Hvala Vam. Napisali ste sve što sam i ja želela da kažem. Samo što kao pojedinac nisam imala načina da to uradim. A i novac koji je utrošen da se odštampaju i pošalju tolika pisma opet je uzeo od nas. Opet mi je gurnuo ruku u ďžep i oďžepario me! Mene i sve građane!

  32. BRAVO!
    A kako dopreti do onih koji imaju penzije do granice siromaštva,oni su najverniji glasači!?

  33. Svaka reč, na svom mestu.
    Koliko primećujem u svom pismu, pomenuli su sve penzionere, a ne samo vojne. Pored svega što su napisali, treba dodati da se ukinu „minimalci“ kao plate, jer to stvara sirotinju, a još više kada ti radnici odu u penziju. Njima je penzija 17-18.000 dinara. Sistemski se pravi sirotinja, jer gladan je poslušan i lak za manipulaciju vlasti.

  34. Ko ima penzionere sa sobom pobedice izbore u Srbiju. A kao sto znamo kako penzioneri glasaju (za onog ko im prodaje maglu) lose nam se pise.

  35. Vojni penzioneri najbolje da cute, imaju oni Dobre penzije, a setimo se Kako su prodali zemlju, cast hrabrim I postenim vojnicima I oficirima

  36. Bolje im je da ćute. Ćutali su ma uništavanje vojske,na degradaciju iste, na devastiranje privrede na nikad manje penzije i plate….itd. I sad se javili.

  37. Izgubili ste sve ratove…treba da vas je sramota bilo kakvih penzija koje primate…vratite onoliko kolika vam je savest, Ako je imate…

  38. Penzioner sam „Krušik“-Akumulator Valjevo.Školovali me roditelji.Država proda firmu 2007 godine sa 7ha zemlje u gradu Valjevu.Kupac zatekne velike zalihe,dospele isplate prodate robe…Radnici bez plata i drugi obaveza kupca.Kupac sve stavi pod hipoteku,za silne kredite,koje uloži po Beogradu,Srbiji.Radnici tuže.Dobiu izvršne presude.Ni do danas ne mogu da naplate.“Krušik“Akumulator nije strateškog interesa da država ne može da isplati,jer su je oni prodali.Presude i dan danas stoje,i čekaju na izvršenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.Otišao sam u penziju sa 21.000.Morao sam da sudu uplatim sve takse,veštake,advokate..nadajući se da ća presude biti realizovane,za razliku l.d.. Pisao sam pre više godina dopis u Vladu Srbije,odgovor nisam dobio.Nemojte sve krivice na ovu vlast.Prodaja je bila za vreme Žuti.Za ovu,ovakvu privatizaciju,mislim da predsednik Vučić nije u potpunosti upućen.Da jeste,dosad bi izvršne presude bile realizovane.

  39. odlican tekst, samo mala ispravka, i nama u javnom sektoru je smanjio plate za 10% , tako da smo malo iznad minimalca, da bi ove njihove lucprede uglavili na nepostojece poslove sa sve placenim fakultetima i masterima. eto.

  40. Vi, vojni penzioneri, cutite. Sve ratove ste izgubili, a pre rata ste ziveli kao bogovi. Sve za dzabe. Prema tome dosta mi je vise tog slusanja.

  41. gospodo vojni penzioneri niste samo vi opljackani hocete da kazete da mi radnici nismo opljackani ,jasam sa 41,5godinu staza kaznjen plus ucesnik dva rata za koje nisam uz penziju dobio ni dinar a trazili su potvrdu o ucescu u ratu ,cemu onda sluzi ta potvrda neka objasne.

  42. Koliko je pokrao penzionere duplo više je pokrao invalide korisnike uvećane tuđe nege i pomoći.
    Tuđa nega i pomoć iz godine u godinu sve više zaostaje za penzijama.
    On računa oni su nepokretni neće oni na ulice pa kome nego njima da skinem i sam sebi u svoj džep.Jadno.

  43. Vojni penzioneri imaju najvece penzije,sta se bunite,malo vam je.Sta ljudi sa 20.000 i manje penzije koje imaju,dosta mi je vas vojnih penzionera,nikad vam nije dosta,sram vas bilo

  44. Vojnim penzionerima pridružuju se i ostali civilni penzioneri.Nema on oproštaj i podrške od nikoga.

  45. Gospodo penzioneri, imacemo priliku da 17. decembra kazemo i Ustavnom sudu Srbije I Sudu u Strazburu sta mislimo o njihovim odlukama o cistoj kradji nasih penzija, a i o onome ko nas je pokrao, a uporno laze da smo dobrovoljno pristali na to. Ja sam olovku „zaostrila“ I jedva cekam izbore. Za ove nikad nisam, niti bih, glasala.

  46. Kao mlad vodnik imao sam u stroju lekara,tužioca,kapetana trgovačke mornarice ,drvoseču iz Bugojna,čobana sa Šare…Bio u ravni sa svima jer nije bilo
    radikala koji vode stranputicom,vojni penzioner ne može da glasa za malog i velikog šešeljovskog ako je orginalan.

  47. Pridružio bi se komentaru Milanu“Krušik“Akumulatori Valjevo. Kad su se prodali2007 godine, radnici i građani Valjeva su bili u šoku. Firmu sa velikim uspešnim tržištem „prodade“ tadašnja vlast. Žuti su mnoge firme, radnike, njihove porodice za vreme njihove vladavine uvli u crno. Doveli ih, da prodaju svoju imovinu, da plate obaveze državi, da kupe koru hleba, da se leče… Deca se vraćaju sa školovanja. Zadužuju se u nedogled. To su većinski radnici sa 20-30 god radnog staža u toj fabrici. Puni organizmi kadmijuma, sode, natrijum hidroksida, kalijum hidroksida, i ostali otrovni materijala. Tužili su i dobili izvršne presude za razliku L. D. Otpremnine „Krušik“ – Akumulatori, je zasebna firma koja nije bila od strateškog značaja u vreme suđenja, i dobijanja izvršni presuda. Proglašena je za stratešku firmu od državnog značaj pri prodaji firme od bivšeg vlasnika, Krušiku-Valjevo. Na taj način je izbegnuto izvršenje sudski presuda, koje su radnici dobili prilikom suđenja u svoju korist. Te presude se i dan danas nalaze u PRVOM OSNOVNOM SUDU U BEOGRADU. Postavlja se pitanje kako je Vlada Srbije, bila neobaveštena o tolikom broju izvršni sudski presuda u korist radnika“Krušik“-Akumulatora, Valjevo. Nadamo se da će neko od nadležnih reagovati i ispraviti nanetu Nepravdu poštenim radnicima „Krušik – Akumulatori“ Valjevo.

  48. Gospodo vojni penzosi da li smete da kazete kolike su vam penzije i koliko ste ,,izgoreli“ za vreme sluzbe , i sa koliko ste godina otisli u penziju ,uracunajte tu i one koji su isli u penziju sa raznim uredbama od 1995-te pa do 2006, isli su i mladji od 40 g. zivota.g toliko o tome.

  49. Drage kolege!
    Svaka vam čast.
    Daj bože pameti i mudrosti stečene godinama pa da i pebzioneri iz civilnog sektora učine isto.
    Veliki pozdrav iz sve snage.

  50. A sta vi znate kolike su vojne penzije. Kad biste znali postideli biste se toga o cemu pisete.

  51. Vojni penzioneri su imali sve privilegije. Letovali su za sitne pare, a sada kukaju posto ne mogu da koriste kao nekada.

  52. Plate rastu a kada udjes u prodavnicu nista nemozes da kupis , sa penzijama isto , pa to je super ! I sta sad ? Pitanje za sve penzionere, radnike , predsednika

  53. Bravo za SVP,da je medijskog sunca ovo bi videli svi penzioneri Srbije i stavili prst na čelo za koga da glasaju

  54. Prvo neka on sredi postu da tamo podigne plate a vi penzosi saceksjte malo i ovako morate da cekate posto su postari obudtavili rad

  55. O državnom trošku ste se školovali . Primali dobre plate opet o trošku države . Kad ste trebali tu državu da branite niste obavili svoj posao . Sad za sve to primate velike penzije opet o državnom trošku . I vama je neko dužan . Vi ste dužni državi za neobavljena poso

  56. Ma sve je tacno. Jedino sto Tambura izjavi na N1 da ima penziju 143 000 dinara. I on se bori za prava sirotinje? Vec vidjena demagogija.

Ostavite komentar


Društvo

Danas u Srbiji jača košava, mestimično kiša 10

Danas u Srbiji jača košava, mestimično kiša

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju očekuje pojačanje košave čiji će najjači udari danas i sutra na jugu Banata dostizati i 28 metara u sekundi - oko 100 kilometara na sat.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.