Nenad Đurić napustio policijsku službu: "Želim da budem čista obraza i uzdignuta čela" 1Foto: RTS/Screenshot

Bivši komandir kosovske policije regiona Sever Nenad Đurić izjavio je da „neće više da bude deo laži, već istine“ i da stoga napušta policijsku službu.

Nenada Đurića je direktor kosovske policije u Prištini suspendovao nakon što je pre dva dana najavio da pripadnici policije na severu neće da uručuju opomene građanima za preregistraciju vozila sa srpskih na lokalne, tzv. RKS tablice.

„Moje poreklo mi ne dozvoljava da budem nešto drugo i nema te ucene koja to može da promeni. Želim da se zahvalim svima koji mi daju podršku, mojoj porodici, kolegama i prijateljima, mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. I to mi daje snagu da sve ovo izdržim. Nisam više član kosovske policije jer želim da budem čista obraza i uzdignuta čela“, rekao je Đurić na konferenciji za medije Srpske liste u Mitrovici, piše RTS.

Na istoj konferenciji za medije predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da će sutra održati sastanak sa predstavnicima kosovskih instiucija, kako bi razmatrali da li da ih napuste, istovremeno najavljujući proteste počev od nedelje.

Rakić je naveo da se obraćaju medijima nakon razgovora sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a zbog aktuelne situacije na Severu, te smene komandira kosovske policije regiona Sever, Nenada Đurića.

„Albanski režim u Prištini je pokazao da ih ne interesuje ništa, ni Zajednica srpskih opština, ni srpski narod, a naročito nas je zabrinulo to što je suspendovan komandir Nenad Đurić i to je kap koja je prelila čašu“, rekao je Rakić.

„Prekosutra u 12 časova imaćemo prvi protest. Demokratski, nenasilan otpor naroda. Ali mi zaista ne znamo u šta to može da se pretvori“, poručio je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari