Na Uskrs ujutro između stambenih zgrada u Ulici Veljka Petrovića, u blizini dva vrtića i osnovne škole na Limanu I, nekoliko automobila osvanulo je sa vidnim oštećenjima, koja su posledica ugriza pasa. Vlasnici automobila mogli su da uoče nimalo prijatan prizor – poderotine i ogrebotine po haubama, blatnjave tragove šapa svuda po svojim vozilima, kao i oglodane branike i blatobrane.

– Bio sam šokiran kada sam na Uskrs ujutru video svoj automobil. Nisam mogao da verujem svojim očima, to nije mogla da uradi ljudska ruka. Videli su se otisci zuba, hauba je bila izgrebana, a deo kod točka bio je iščupan. Kako neko može biti bezbedan kada se ovo dešava, kazao je čovek čiji je automobil bio meta.

On je takođe rekao da je slučaj prijavio gradskim organima kod kojih nije naišao na razumevanje.

– Najpre sam to prijavio Komunalnoj policiji, u kojoj su mi rekli da to nije u njihovoj nadležnosti i da pozovem Policiju. To sam i učinio, a oni su me uputili na Saobraćajnu policiju jer je u pitanju automobil. Delovali su nezainteresovano, ja sam čak i išao kod njih da im predložim da to slikaju, ali sam dobio odgovor da oni po tom pitanju ne mogu ništa da urade. Predložili su mi da se obratim osiguravajućim kućama. – zaključio je naš sagovornik.

Predsednik Skupštine stanara u Ulici Veljka Petrovića 6 Nestor Pobuđanović kaže da to nije jedini slučaj takve vrste u okolini.

– Svaki dan saznajemo da je neki drugi auto oštećen. Pojedini vlasnici automobila to i ne primete, a u ovom ulazu su oštećena čak četiri vozila. Ti psi su razdraženi, skupljaju se ovde zbog ostataka hrane. Često jure mačke kojih takođe ima mnogo, kada im one pobegnu ispod automobila, psi verovatno u nameri da ih dosegnu, oštete vozila. Najpre sam mislio da je ovo slučajno, međutim vremenom je to prešlo u ozbiljnu stvar. Ti psi su krupni i opasni. Iritiraju ih točkovi, pa često nasrću i na bicikliste. Kao predsednik Skupštine stanara osećam obavezu da potražim zaštitu od nadležnih organa – rekao je Pobuđanović.

Azil za pse lutalice u Novom Sadu je u izgradnji, radove izvodi Zavod za izgradnju grada, a poslednji pominjani period za otvaranje bilo je proleće ove godine. Odštete koju su građani naplatili od Grada zbog ujeda pasa u prethodnih nekoliko godina merene su desetinama miliona dinara. Pretpostavlja se da ulicama Novog Sada šeta oko 25.000 napuštenih pasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari