Nestabilno i sa olujnim udarima vetra: Prognoza vremena za narednih sedam dana 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Republički hidrimetorološki zavod objavio je izglede vremena za narednih sedam dana, očekuje nas nestabilno vreme a na području Vojvodine i u delovima zapadne Srbije na snazi će biti žuti metealarm koji upozorava na veoma jak vetar.

U toku dana u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na širem području Beograda, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, u Banatu i donjem Podunavlju i olujnim, jugoistočnim vetrom.

U Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm zbog jakog vetra i grmljavine koje se očekuju.

Žuti meteoalarm označava potencijalno opasno vreme.

Umereno do potpuno oblačno sa čestom kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju, dok se sutra na jugu Banata povremeno očekuju i orkanski udari košave jači od 24 metra u sekundi.

U ponedeljak i utorak 15 i 16 maja doći će do kratkotrajnog slabljenja i skretanja na severoistočni pravac, a od srede 17 maja do ponovnog pojačanja jugoistočnog vetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari