"Nestručnost u sanaciji Tiršove je zločin prema zdravstvu"

Arhitekta Miro Urošević o nedostatku stručnosti i lošem raspolaganju novca za rekonstrukciju sedam zdravstvenih ustanova u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Bravo za tekst. Već duže pratim po medijima ovu sprdnju sa obnovom bolnica i ovo je najsazetiji opis stanja do sada. Svaka čast. Šteta samo sto to dalje od ovih novina neće nikada da ode. Ipak zivimo u diktaturi… a polako klizamo i u robovlasnistvo.

  2. Imamo vrhunskog stručnjaka, neka je i jedan, ali pogledajte šta mu rade. Ili šta nam rade. A da je Miro iz zemunskog klana, odmah bi prihvatili. Ovaj članak je istorijski, zapamtimo reči ovog čoveka uz spisak svih koji su stavili šapu na milione uprkos tome što se radi o deci i bolesnima.

  3. Dragi gospodin Miro je iskusan stručnjak, mnogo pre ovog intervjua smo lično pričali o ovim propustima. On ima znanje ali ovde u Srbiji struka je na poslednjem mestu. Na kraju, kao što kaže gdin Miro, hohštapleri uzimaju veliki novac a narod plaća…

  4. Mislim da je ovo smesno reci u zemlji koju je do juce vodio cinovnik pogrebnog preduzeca sa master diplomom.

  5. U ovoj (a i bivšoj) zemlji je jako malo arhitekata koji se smatraju znalcima u oblasti projektovanja bolnica. Gospodin Urošević, sa iskustvom u ovoj oblasti i to ne samo kod nas već i u Nemačkoj, ubraja se u tu malobrojnu grupu.

    A posao projektovanja adaptacije dečije bolnice u Tiršovoj poverava se režimskoj firmi CIP (firmi koja politiku "carskog" arhitekte vodi još od vremena kada ju je vodio Milutin Mrkonjić)!

    Arhitekti Uroševiću svaka čast što se iz takve ujdurme povukao i što je time pokazao ne samo da je stručnjak već i čovek od integriteta – retkost u ovom vremenu!

  6. Verujem da je dobar stručnjak, ali to ne znači i da je dobar čovek i da se ne rukovodi isključivo svojim interesima. Mislim da je, nakon njegovog početnog učešća u projektu, očekivao da on ima zaradu od toga, a sada mu je to uskraćeno i povređena mu je sujeta. Dovoljna mi je rečenica "Postoji mnogo bolje, brže i jeftinije rešenje, ali ja neću da im kažem koje je to rešenje". To sve govori o njemu kao čoveku i njegovoj brizi za decu. Bolnice su nam bile katastrofa za vreme DS, a sada je izgleda bolje da je tako, nego kad neko hoće da ih renovira. Nisam smeo da uđem i toalet domova zdravlja, jer pored štroke, nisam video ni gde gazim, pošto ni sijalice nisu umeli da zamene. Bolje ćutite!

    1. Naravno da „neće da kaže“ rešenje zato što, ako niste primetili, vlada je prilično bahata prema tuđoj intelektualnoj svojini i od mnogih odličnih modela političkih rešenja su napravili sprdnju od koje ginu građani. Kada Miro Urošević vidi da postoji političko interesovanje za realizaciju održivih projekata, verovatno će sa tim ljudima imati o čemu da priča. Dok je Karleuša logika na vlasti NEMA ZAŠTO da otvara tu priču.
      Uključite mozak pre nego što „bacite kamen“, ume da se isplati takva navika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.