Nevreme u Pirotu nosilo krovove sa zgrada i čupalo drveće 1

Nevreme  praćenom vetrom koje je sinoć  zahvatilo područje Grada Pirota nanelo je štete na pojedinm stambenim zgrdama u gradu i sa nekoliko  firmi odnet je I oštećen limeni  krov,ali ljudskih žrtava nije bilo.

Jak vetar koji je sinoć duvao u Pirotu oduvao je gotovo kompletan krov sa zgrade u Ulici Branka Radičevića. Krov je pao na parkirane automobile a na svu sreću nema povredjenih. Vetar je ćupao i stable drveća u gradu i na putevima ka selima

Koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov rekao je za Danas da  majstori saniraju krov sa ove stambene zgrade u strogom centru grada u Ulici Branka Radićevića.

Nevreme u Pirotu nosilo krovove sa zgrada i čupalo drveće 2
Foto:Z.Panić

“Osim toga padalo je drveće u gradu i ka selima. Na putu ka selu Barje Čiflik vetar je polomio nekoliko stabala pa su ekipe tokom noći čistile ovaj put. Leteli su i limeni krovovi sa pojedinih objekata pored pruge ka Belom polju  ali železnički saobraćaj nije ugrožen”, rekao je Savov.

On je dodao da u ovom trenutku Štab nema informacija o štetama na zasadima i voćnjacima.

“Ekipe su stalno na terenu.Čiste se putevi i javne površine u gradu od drveća koje polomljeno”,rekao je Savov, dodajući da će se posle obilaska terena znati i razmere štete od nevremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari