Nezavisnost: Načelnik Školske uprave Beograd preuzeo nadležnost ministra 1foto FoNet Zoran Mrđa

Samovoljna odluka rukovodioca Školske uprave Beograd da neformalno, putem nezvanične vajber grupe, naloži direktorima beogradskih škola organizovanje nastave sutra, sa časovima u trajanju od 45 minuta, predstavlja grub pokušaj preuzimanja uloge i nadležnosti ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poručuju iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

„Ovaj svojevrsni gambit, kojim se prvi čovek beogradske školske uprave preporučuje kalifu kao sjajan organizator, uspešniji i revnosniji od svih rukovodilaca u drugim školskim upravama, brže-bolje potrčali su da sprovedu brojni Dil el Tanti, članovi Aktiva direktora. Ako je u pozadini svega najbolji interes učenika, kako je moguće da taj interes ne prepoznaše u ŠU Jagodina, ŠU Niš, ŠU Požarevac, ŠU Požega, ŠU Leskovac ili, recimo, u Vojvodini“, pitaju se iz ovog sindikata.

Kako dodaju, „pokušaj ustoličenja novog kalifa, međutim, događa se u nezgodnom trenutku, upravo u sedmici u kojoj nastavnici imaju znatno proširen obim poslova, jer, pored redovnih obaveza, dežuraju na ispitima državne mature, pregledaju testove maturanata, obavljaju konsultacije i ispituju vanredne učenike u aprilskom roku. I to sve besplatno. Nije g. Filipoviću na pamet palo da direktorima naloži isplatu zaposlenima za prekovremeni rad“.

„Nezavisnost“ je pozvala ministra prosvete Branka Ružića da se lično angažuje i istraži da li će i rukovodilac ŠU Beograd predstojeće subote raditi u punom kapacitetu i na kojim poslovima i zadacima.

„Istovremeno, insistiramo da ministar, uz pomoć savetnika za finansije, putem naknade za prekovremeni rad konačno materijalizuje svoju poslovičnu zahvalnost prosvetnim radnicim“, naveli su u saopštenju iz GSPRS ,,Nezavisnost”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari