Oko 50 radnika IMG „Opeka“, nezadovoljni načinom na koji su institucije sistema odradile svoj dio posla oko rješavanja sudbine njihovog preduzeća, nedavno se okupilo ispred zgrade opštine.

Oni su istakli da nadležni organi ne čine ništa da primoraju vlasnika ciglane da ispoštuje odredbe iz kupoprodajnog ugovora. Radnici su naveli da nijesu zadovoljni odgovorom direktora Petra Đurišića da će njihovi lični dohoci za decembar i januar biti isplaćeni putem potrošačkih kartica u objektima „Plus komerca“, tražeći da to učini u gotovom novcu.

– Ovdje smo jer se opština uključila da riješi status fabrike. Od opštine tražimo da nam isplati i jednokratnu pomoć jer nemamo od čega da živimo. Moramo saznati šta se namjerava sa nama, jer mi nemamo gdje da se vratimo kad nam je fabrika srušena do temelja. Uskraćeno nam je pravo na liječenje jer, ni pored obećanja, u Fondu zdravstva ne možemo ovjeriti naše zdravstvene knjižice zbog neizmirenih obaveza od strane vlasnika firme – kazao je predsjednik sindikata Veselin Radičević. Radnici su odlučili da do ponedjeljka 16. marta zamrznu štrajk, nakon obećanja gradonačelnika Vuke Golubovića da će delegacija radnika razgovarati sa direktorom Fonda zdravstva Ramom Bralićem o problemu ovjeravanja zdravstvenih knjižica. Petar Đurišić, odnosno preduzeće „Katel“ iz Podgorice kupilo je beransku Ciglanu u martu 2005. godine, da bi u martu 2008. vlasnik prekinuo proizvodnju i srušio fabriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari