Ničega u paljenju guma i trovanju vlastitog grada verskog nema: Stranka Zajedno povodom badnje lomače na novosadskoj Klisi 1Foto: A. L./Danas

Stranka „Zajedno“ zahteva da se pronađu odgovorni za masovno korišćenje pirotehničkih sredstava, te paljenje guma i pravljenje ogromne lomače prilikom proslave Badnje večeri na lokaciji Kisački put broj 167, čime su ugroženi zdravlje i bezbednost građana Novog Sada.

„Ovom prilikom prisustvo PM2,5 čestica (čestice koje predstavljaju veoma važan faktor zagađenja i opasnost po ljudsko zdravlje) u vazduhu bilo je 95.000 mikrograma po kubnom metru vazduha, što predstavlja katastrofalno ugrožavanje našeg zdravlja i životne sredine, s obzirom na to da se 50 mikrograma po kubnom metru vazduha smatra dozvoljenom granicom“, kažu iz Zajedno.

Ukazuju i na činjenicu da policijski službenici, uprkos pozivima građana, nisu izašli na teren i pokušali da utvrde odgovornost za ovaj „zločin nad gradom i vazduhom“.

Zbog toga, od v.d. načelnika novosadske policije Gorana Radonjića, te načelnika komunalne milicije Miroslava Laketića, zahtevaju da po hitnom postupku pronađu počinioce ovog nedela, kao i da se sprovede istraga propusta u radu policijskih službi.

„Podsećamo, već godinama smo taoci ovakvog ponašanja opskurnih grupa sa političkim i kriminalnim konekcijama, koje jedan veliki verski praznik pretvaraju u izrugivanje zdravom razumu i igranje sa zdravljem svih nas. Ničega u paljenju guma i trovanju vlastitog grada verskog nema, već samo primitivizma, bahatosti i puke demonstracije sile, kojom se, valjda, pokušava staviti do znanja „ko je glavni u ovom gradu“. Glavni u Novom Sadu su Novosađani i Novosađanke, a vi iz policije i milicije ste samo, i isključivo samo, u službi naših prava i našeg interesa. Radite svoj posao i ovaj grad će vas, konačno, ponovo poštovati“, zaključili su u saopštenju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari