Ničić najavio kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra u Zaječaru 1Foto: M.S. / Danas

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, saopštio je putem društvene mreže Fejsbuk, da nakon završetka rekonstrukcije Dečijeg odeljenja sa dečijim dispanzerom, sa partnerskom projektantskom kućom razmotrili i sledeće projekte.

Prema njegovim rečima, nakon završetka rekonstrukcije Dečijeg odeljenja sa dečijim dispanzerom, pri ZC Zaječar, ukupne površine preko 3.000 m2, ostaje do otvaranja još asfaltiranje saobraćajnica i parking prostora u vrednosti od preko 20 miliona dinara i unošenje opreme, sa partnerskom projektantskom kućom razmotrili i sledeće projekte prve faze rekonstrukcije ZC Zaječar i ZA “Kotlujevac”.

“To je izgradnja Gerentološkog centra sa palijativnom negom površine 8.905 metara kvadratna, rekonstrukcija Doma zdravlja sa dogradnjom Odeljenja sportske medicine i fizikalne terapije i izgradnja Dijagnostičkog centra (magnetna rezonansa, skeneri, mamograf), rekonstrukcija sa dogradnjom Zdravstvene stanice “Kotlujevac”, koja će preuzeti, pored novog Gerentološkog centra, najveći teret Doma zdravlja dok se isti bude rekonstruisao I rekonstrukcija i dogradnja Ginekološko-akušerskog odeljenja sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa sopstvenim kupatilima, za porodilje”, napisao je Ničić.

Kako je istakao, završetak svih objekata prve faze očekuje se do 2027. Godine, a od 2026. i početak radova na objektima druge faze rekonstrukcije kompletnog ZC Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari