Ničić: Redarske službe će huligane sa Gitarijade privoditi organima reda 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, reagujući na sinoćnje događaje koji su bacili senku na održavanje 53. zaječarske „Gitarijade“, najavio je da će večeras i sutra redarska služba huligane udaljavati, a po potrebi privoditi i organima reda.

Kako piše portal Glas Zajerčara, prvo veče 53. zaječarske „Gitarijade“ pored sjajnog nastupa Vlatka Stefanovskog obeležili su nemili događaj iza kojih, kako je naveo gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, stoje huligani.

„Tamo gde je umetnost, kultura, muzika, tamo gde je rock ‘n roll, tamo nema mesta politici. Od prvog dana, ove manifestacije, njeni začetnici, tako su je osmislili.
Sinoć su neki, deo “uvezen” sa strane a deo ovdašnjih bukvalno “paćenika”, koje muzika očito uopšte ne zanima, svojim provokativnim dobacivanjima i vulgarnostima, pokišali da bace senku na predivno veče i još bolju svirku i uživanje nekoliko hiljada posetilaca manifestacije. Neka im je na čast i “diku” ! Omogućili smo im da besplatno uđu, prate festival i uživaju u muzici. Njima je cilj očito bio nešto drugo. Da iskoriste festival za iznošenje svojih političkih stavova i frustracija“, naveo je Ničić. On je dodao da se isto sprema i za večeras.

„Zato Vas, koji ste došli da uživate u muzici, da se provedete i razonodite, molimo i apelujemo da im to ne dozvolite a posebno da, na najkulturniji mogući način, ukažete na to da ne želite da učestvujete u uvredama ljudi koji su odavno stekli status rock legende ! Zaječar jeste, bio i uvek će biti, grad otvorenog srca i duše za sve ali Zaječar, i njegovi građani, neće dozvoliti da grupice huligana stvore gorčinu u ustima hiljada posetilaca i učesnika 53. zaječarske Gitarijade“, naveo je Ničić a prenosi Glas Zaječara.

Gradonačelnik Zaječara najavio je pojačanu kontrolu od strane redarske službe.

„Redarska služba će svima onima, kod kojih na ulazu u prostor „Gitarijade“ , pronađe „rekvizite“ namenjene bacanju na izvođače i učesnike programa, zabraniti ulaz na manifestaciju a redari (koji će biti raspoređeni među publikom) će izgrednike, i one koji se budu huliganski ponašali, privesti organima reda. Svim ljudima dobre volje, gostima i učesnicima festivala želim još jedno divno veče-još lepše od sinoćnjeg. Rock n’ roll živi– njegov dom je Zaječar“, poručio je Ničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.