Nije se sudilo i presudilo genocidnoj politici

Sistem Slobodana Miloševića proizveo je i Ratka Mladića, i da je jula 1995. godine Mladić bio odsutan, u ime te politike genocid bi izvršio drugi general ili oficir
Nesib Mandžić, jedini preživeli svedok sastanka sa Mladićem, povodom današnjeg obeležavanja 23 godine od genocida u Srebrenici govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Eh, što volim ovakve „pravdoljupce“ poput Nesiba?! Koliko puta ponoviti reč zločinac, ubica, genocid da bi jedna velika manipulacija i laž postali istina? Danas sve pršti od tih reči u pojedinim srpskim medijima. Ni reči od 3500 pobijenih Srba, što je prethodilo padu Srebrenice. Imam utisak da se na temu Srebrenice trpaju i najveće besmislice ne bi li se zatrpala istina o Bratuncu, Kravicama i okolnim srpskim selima po kojima su harali zlikovci Nasera Orića. Nesib je morao znati šta sledi posle „podviga“ naoružanih bandi, koje su našle utočište u takozvanoj „sobodnoj zoni“ Srebrenica?! Nesib je morao da zna da „slobodna zona“ podrazumeva civilno stanovništvo a ne naoružane falange bilo kog „heroja“.

    1. Ovoliki broj negativnih lajkova na ovaj komentar je samo pokazatelj neznanja materije i antisrpske propagande. A cela priča sa Srebrenicom je montirana iz dva razloga. Prvo da bi se većim zločinom prikrio pravi genocid nad srbima u podrinju gde su ubijani sistematski deca žene i starci. Drugo: konačno će se hrvatska rehabilitovati po pitanju genocida jer sad imamo i srbe tobože genocidne. Ali svi zaboravljaju da srbi nikada nisu imali dečije logore i 12 kotlova za pravljenje sapuna od ljudskih kostiju u Gradini.Ajmo sada negativne lajkove.Navalite.

  2. Koliko je poznato, Mladic jos nije pavosnazno osudjen za genocid i do daljnjeg, ako se drzmo pava i elementarne pristojnosti, niko nema pava da ga zove „ratnim zlcincem“. Novinarka u kontinuitetu ispoveda nekakav „humanistciki ekstremizam“ kojim unapred odbija cak i dobronamerne potencijalne sagovornike za mogucu katarzu. Izgleda da uziva u svom sve zatvorenijem (i zatrovanijem !) svetu tpicnom za fanatike „konacnih istina“ i moralnog monopola da to jos jedino moze biti iritantno

    1. Коментар Вам је одличан, осим што у једном сегменту – оном где упућујете на понашање у складу са елементарним начелима права и пристојности – креће од потпуно неодрживих премиса. Наиме, много тога, а хашки суд поготово, показали су нам да је право не само врло растегљива категорија, већ и да га носиоци првосудних функција могу сасвим отворено и без икаквих последица одбацити (уствари, последице би вероватно имали да су га се држали, али тешко да их то оправдава). Што се тиче овог другог,очекивати елементарну пристојност од овде потписане спада у, да опростите, крајње неразумевање природе моралних поремећаја.

  3. Velike razlike izmedju politika na Balkanu nema. Svaki narod pokusava da se docepa sto vise teritorija i da napravi sto etnicki cistiju drzavu ili paradrzavu. kao na Kosovu. Ne postoji genocdina politika Srbije a sa druge oslobodilacka, dobronamerna, demokratska politika drugih. Ovde se pokusava provuci teza kako su samo Srbi zli i pokvareni a ostali su se samo branili i borili za slobodu. To nije istina. Nema vise ubijenih Srba samo zato sto to Bosnjaci/Hrvati/Albanci nisu mogli da izvedu, a ne zato sto to nisu hteli ili zato sto sus e branili. Kada su bili u prilici, i Bosnajci i Hrvati i Albanci su i te kako ubijali i decu i starce, pljackali, proterivali, silovali. Isto tako, krajnje je licemerno pisati „najveci genocid od II svetskog rata“. Zasto taj vremenski okvir? zasto se tako pokusava umanjiti ono sto su Srbi pretrpeli za vreme II svestskog rata?

  4. Oni su krivi za rat. .bratunac ..kravice. .konjic ..bugojno ..mostar. .sarajevo. .srbi su ubijani . Ko nije otisao bio je ubijen od muslimana. .hrvata ..i nikom NISTA. ..oni samo kukaju ..lazu. ..Nel zahvale aliji ..hteli du srbe unistiti ..sloba je izdao srbe u krajini ..srbi i bosni du se samo odbranili …bez istine NEMA pomirenja …SVI koji su ubijali moraju odgovarati

  5. „Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže svoj trag“. Snezana ovaj tekst je trag koji ostavljate za sobom, licemeran, lazan srbofobican…, trag. Tako da jednog dana ako docekamo slobodu, ako se Srbija oslobodi trenutne okupacije, taj trag ce posluziti za pozivanje na odgovornost za izdaju.

    1. Snežana, ovaj lik preti da će vas malo priklati, samo dok se kockice slože. Pri tome vam persira.
      Šta reći? Koju posluku porati?
      Nikad nismo oskudevali u kukavicama i budalama.

  6. “Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je … to neće … ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid“, ratni zločinac Ratko Mladić, maj 1992.

  7. Kad čovek vidi šta radi Amfilohije po Crnoj Gori, i to samo sa krstom, bez noža i puške, mogu misliti šta su radili po Bosni Karadžić, Mladić i Kačavenda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.