Nikola Ristić odgovorio Ani Brnabić: Na svako targetiranje i ugrožavanje bezbednosti reagovaćemo pravnim putem 1Foto: Danas/Vojin Radovanović

Pitanje širenja neistina o nama, targetiranja i ugrožavanja bezbednosti ćemo rešavati pravnim putem, kaže za Danas aktivista iz neformalne grupe građana SviĆe Nikola Ristić, odgovarajući na poziv Ane Brnabić institucijama „da rade svoj“ posao kada su u pitanju mladi politički aktivisti.

Ana Brnabić je u emsiji Hit Tvit na TV Pink aktiviste Nikolu Ristića i Ivana Bjelića nazvala nasilnicima i fašistima.

Ristić kaže da je zbog napada koje trpi od strane tabloida ali i viskoh državnih funkcionera konstantno na vezi sa pravnicima.

„Postoji pravni otpor, ja se u svakom trenutku savetujem sa svojim advokatom i sa timom pravnika koji podržava i nas kao grupu“, kaže Ristić.

Dodaje da ovakav govor visokih državnih funkcionera izaziva konstante pretnje u digitalnom okruženju.

„To je sve prijavljeno odeljenju za visokotehnološki kriminal, a sa druge strane, protiv tabloida koji nas blate su podnete tužbe“, ističe Ristić.

Navodi da mu pretnje stižu isključivo preko interneta i najčešće su anonimne, ali da u „stvarnom životu“ njegova grupa uglavnom dobija podršku.

„Pretnje stižu preko interneta još od prethodne nedelje, ne samo u ova dva dana, ali što se tiče realnog života tu se i ja i svi moji saborci i saborkinje srećemo sa lepim rečima i sa podrškom ljudi. Jedna situacija je u tom imaginariumu ali ne i na terenu“, kaže Ristić.

Ipak, kako navodi, ove pretnje ga uopšte ne plaše.

„Što se mene lično tiče, ja se toga ne plašim. Već godinama se bavim aktivizmom a od decembra trpim različite napade kroz tabloide i od najviših državnih funckionera. Ne uzimam za ozbiljno izjave ljudi koji takve stvari u javnosti, pogotovo kada obavljaju funkciju kakvu ima Ana Brnabić“, kaže Ristić.

On je ovakav nastup Ane Brnabić na televiziji sa nacionalnom frekvencijom nazvao targetirajem i „crtanjem mete na čelu“.

„Meta na čelu se crta ne samo nama, nego i svakome ko je aktivan i spreman da se suprostavi nepravdi i ilegalnim radnjama vezanim za demokratske procese“, kaže Ristić.

Prema njegovom mišljenju izjave poput ove Ane Brnabić služe da se „utera strah u kosti“ mladima koji žele da se aktiviraju.

„Ipak, mislim da to ima kontra efekat s obzirom na to kakav mi odziv imamo među mladim ljudima u poslednje vreme. To služi samo kao pokazatelj da idemo u pravom smeru“, zaključuje Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari