Dva dana posle drugog, oproštajnog remija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Partizanov trener Marko Nikolić zamislio je da se u poslednjem obraćanju javnosti pred nedeljni susret s Voždovcem, na startu prvenstva Srbije, bavi samo gostovanjem beogradskom rivalu, ali su ga novinarska pitanja stalno vraćala na dvomeč s Ludogorecom, naročito njegovih beogradskih 90 minuta.

– Ovo je konferencija povodom početka prvenstva. Najvažnije nam je da na Vračaru, gde su uvek specifični uslovi, na pravi način odigramo i rešimo meč s Voždovcem, čiji izmenjeni tim zaslužuje respekt zbog starih rezultata. Ne dao bog da započnemo domaću ligu onako kako se to od Partizana očekuje, mada se u svim zemljama dešava da favoriti kiksnu u prvom kolu. Startne utakmice uvek u značajnoj meri određuju dalji tok sezone i ambijent u klubu, zbog čega bih voleo da budemo koncentrisani na Voždovčane a ne sledećeg protivnika u Evropi – pokušao je da preusmeri priču šef stručnog štaba crno-belih, drugo leto zaredom eliminisanih od bugarskog prvaka.

Nije vredelo, jer su mediji insistirali na greškama u duelima od ove i prošle srede, a akcentom na njegove loše odluke, a posebno za nedopustivo udaranje bez lopte rivalskog igrača od strane Nikolićevog ljubimca Branislava Trajkovića.

– Nisam ja na ovde na optuženičkoj klupi da bih pričao o krivici. Ne bih da on bude odgovoran što se nismo plasirali. Nije Trajković jedini krivac. Svi mi delimo odgovornost, a ja kao šef prvi ispred svih njih, jer trener odlučuje o taktici, bira igrače… Branislav je napravio nedopustivu grešku. Prešao je crvenu liniju, ali ne bi ga trebalo razapinjati – tvrdi Nikolić, koji nije hteo javno da „udara” po Trajkoviću, ali ga zato nije licencirao na Jelen Superligu, tražeći od uprave da ga proda do kraja leta i ubrza dovođenje još jednog štopera posle slovenačkog reprezentativca Branka Ilića.

Nikolić prkosi opštem stavu da je Partizan premalo pokazao u bitkama za Ligu šampiona, prvo sa HB Toršavnom pa sa Ludogorecom.

– U obe utakmice s Bugarima smo bili blizu plasmana. I hendikepirani crvenim kartonom bili smo na trenutke opasni. Branim momke zbog načina na koji igraju za Partizan, a okolnosti nisu lake – kaže Nikolić.

S Nefčijem za Ligu Evrope

„Parni valjak“ ne može u LŠ, ali ima priliku da uđe u Ligu Evrope, ako preskoči Nefči iz Azerbejdžana. Jučerašnji žreb parova poslednje runde borbe za utešno UEFA takmičenje spojio je jedinog preostalog srpskog predstavnika na ino sceni s klubom bivšeg Zvezdinog golmana Saše Stamenkovića, protivnika Partizana iz grupne faze LE pre dve godine. Tadašnji mečevi nisu imali pobednike (0:0, 1:1), a sadašnji su zakazani za 21. avgust u Bakuu i sedam dana kasnije u Beogradu.

Vratio se Nenad Marinković

Crno-beli su doveli trećeg igrača od početka letnjeg prelaznog roka. Doskorašnji krilni vezista i po potrebi napadač Hapoela iz Akre Nenad Marinković (25 godina) vratio se iz Izraela u Humsku, odakle je otišao 2010. Ugovor je potpisan na dve godine, a Marinković će pravo nastupa imati od drugog kola domaće lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari