Jovićević (NIN) o razlozima ostavke članova redakcije: Nismo se složili sa novim konceptom 1Foto: FoNet/ Imre Szabo

Članovi kolegijuma nedeljnika NIN doneli su odluku da podnesu ostavke kolektivno i solidarno, nakon nekoliko nedelja dogovaranja i razmišljanja, zbog novih strukturalnih promena u organizaciji redakcije, rekao je za Danas sada bivši urednik kulturne rubrike NIN-a, Dragan Jovićević.

,,Iz raznih razloga se nismo složili sa novom koncepcijom, ona je podrazumevala neku vrstu integrisane redakcije i podrazumevala je neke strukturne promene u okviru samog sadržaja. Mi smo saslušali, naravno, i razmotrili sve što se tu dešava, ali smo odlučili. Nije bila laka odluka, ali je na kraju bila kolektivna, da svi odemo. Nismo hteli dalje u tome da učestvujemo“, istakao je Jovićević, odgovarajući na pitanje šta je razlog zbog kojih su podneli ostavku. 

Jovićević objašnjava i kako se članovi kolegijuma nisu odlučili na ovo preko noći, već je vaganje trajalo oko dve nedelje i kako je bilo potrebno da se mnogo ljudi usaglasi.

,,Sve i da sam možda poverovao u mogućnosti da se nešto promeni, u taj neki novi koncept, ja sam bio siguran da ja nemam s kim to da radim. Ja sam uvek kulturu doživljavao kao nešto što treba da bude društveno angažovano i šareno, prosto imam utisak da taj koncept nije dobrodošao u raznim strukturnim promenama koje će uslediti, tako da to jeste bila lična odluka. U ovom sveopštem haosu i posrnuću, gde se zapravo toliko malo vodi računa o kulturi i kritici kao takvoj, mislim da ona ne sme da trpi nikakve političke niti spoljne uticaje“, naglasio je Jovićević.

On je potvrdio da će biti deo redakcije novog nedeljnog časopisa, pod patronažom United Media, ali napominje da je još uvek rano govoriti o tome kako će izgledati novi časopis i da će javnost o tome biti obaveštena blagovremeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari