Ko su članovi kolegijuma i redakcije NIN-a koji su danas dali otkaz Jeleni Drakulić? 1Foto: FoNet/ Imre Szabo

Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a danas su dali otkaze novoj vlasnici nedeljnika Jeleni Drakulić Petrović, a svoje angažovanje nastaviće u novom nedeljniku u okviru United Media.

Nakon što je saopšteno da Milan Ćulibrk više nije glavni i odgovorni urednik nedeljnika  NIN, usledila je vest da su članovi kolegijuma NIN-a dali otkaze novoj vlasnici Jeleni Drakulić. Tim povodom uputili su saopštenje javnosti.

„Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva“, navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi kolegijuma i redakcija nedeljnika NIN.

„Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“, navodi se u saopštenju kolegijuma NIN-a.

Ko su članovi kolegijuma koji su dali otkaze?

Novinari članovi kolegijuma NIN-a koji su danas dali otkaz Jeleni Drakulić su: Dragan Jovićević , Zoran Preradović, Vladan Marjanović, Vera Didanović, Marko Lovrić, Stefan Slavković, Radmila Stanković, Miroslav Vujičić, Dragana Nikoletić, Vuk Cvijić, Sandra Petrušić.

Dragan Jovićević je bio urednik kulturne rubrike u nedeljniku NIN. Doktorirao je na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a pored novinarstva on je i pisac, autor, muzički teoretičar i filmski kritičar. Saradnik je brojnih filmskih festivala, a programski je direktor Festivala srpskog filma fantastike. Novinarsku karijeru započeo je u Danasu.

Zoran Preradović dugogodišnji je novinar Radija Slobodna Evropa, a pored toga je dugogodišnji saradnik NIN-a. On je takođe danas dao otkaz na svojoj poziciji.

Sandra Petrušić novinarka je koja se decenijama bavi istraživačkim novinarstvom, u NIN-u je radila dugi niz godina. Pored toga autorka je nekoliko romana, od kojih je najpoznatiji roman „Taoci“. Dobitnica je UNS-ove nagrade „Aleksandar Tijanić“.

Vladan Marjanović u NIN-u je radio od 2012. godine kao novinar spoljno političke rubrike. Novinarstvom se bavi od srednjoškolskih dana, radio je u „Borbi“, „Našoj borbi“, „Glasu javnosti“. Diplomirao je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka.

Vuk Cvijić istraživački je novinar poznat po temama iz oblasti korupcije i kriminala, kojima se bavi već 25 godina. Radio je u dnevnom listu Danas, u Blicu, a do skoro je radio u nedeljniku NIN. Tokom svoje karijere neretko je bio meta kritika provladinih medija. Jedan je od dobitnika Nagrade za borbu protiv korupcije „Svetionik“.

Ko su članovi kolegijuma i redakcije NIN-a koji su danas dali otkaz Jeleni Drakulić? 2
foto Miroslav Milić/ATAImages

Vera Didanović novinarka je političke rubrike, tokom dugog puta od beogradske rubrike Borbe, ranih devedesetih, do NIN-a (od 2010) pratila ključna politička dešavanja, izveštavajući sa terena i baveći se analizom događaja i procesa.

Radmila Stanković u NIN-u je bila od 1999. godine. Bila je dugogodišnja novinarka i kulturna urednica u NIN-u, a pre toga je radila u listu „Borba“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari