Milan Ćulibrk više nije glavni urednik NIN-a 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk povlači se sa ove funkcije, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog medija.

Kako piše u saopštenju, Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.

„U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta“, poručuje se u saopštenju i dodaje:

„NIN će nastaviti da poštuje profesionalne i etičke standarde u javnom interesu i ukazuje na nepoželjne stvari u društvu, kao i da gradi svoj put kao nezavisan društveno-politički nedeljnik kakav je i bio decenijama unazad, a u toku je i priprema jubilarne sedamdesete dodele NIN-ove nagrade“.

Istaknuti novinar i ekonomista Milan Ćulibrk, koji je bio na poziciji glavnog i odgovornog urednika NIN-a 11 godina, u martu 2023. godine je otišao starosnu penziju, nastaviviši svoj angažman u NIN-u. Njegove odluka u ovoj godini je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara, zbog čega nam je neizmerno žao.

Milan Ćulibrk je ekonomski stručnjak, novinar i urednik. Završio je beogradski Ekonomski fakultet, a u širokom spektru profesionalnih aktivnosti Milan Ćulibrk je bio šef beogradskog dopisništva Dnevnika iz Novog Sada, glavni i odgovorni urednik magazina Ekonomist i Bankar. U Ekonomist medija grupi (EMG) bio je glavni i odgovorni urednik svih izdanja, a pisao je za sve značajne listove: NIN, Duga, Vreme, Nedeljni Telegraf… a imao je i svoju autorsku emisiju na TV Novi Sad.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: Privredne komore Srbije, Kluba privrednih novinara, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razovoj, “Najevropljanin”, “Kapetan Miša Anastasijević”, “Reformator godine”, “Vitez poziva”, “Verica Barać” i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari