Niš: Građani iz Čamurlije prekinuli proteste jer im je Grad ispunio zahteve 1Foto: V. Torović

Meštani Čamurlije prekinuli su protest zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile putu od tog sela do Aleksinca građani jer im je Grad  Niš ispunio određene zahteve postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije.

“Zahtevi su ispunjeni, ostalo je da se završi bezbednosna ograda pored garaže Niš ekspres-a,  jedan ležeci policajac i iscrtavanje pešačkog prelaza. Očekujemo da to  bude završeno u toku nedelje. Do sada je postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija, jedan ležeći policajac i znak uspori“, kaže predsednica Saveta građana Svjetlana Ilić, nakon sastanka sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Bojan Ilić, meštanin Čamurlije objašnjava da je jedini zahtev meštana bio da se uspori saobraćaj, a da sada treba raditi na njegovom rasterećivanju na tom delu puta.

Gradonačelnica Niša kaže su „Putevi Srbije”  izašli u susret zahtevima meštanima i samog Grada.

“Što se tiče same Toponice, tu smo dogovorili da putevi Srbije urade tucanik i obezbede parking pored škole i vrtića, a da Grad napravi trotoare kod skretanje za Berčinac. Što se tiče prevoza, znate da grad ima ugovornu obavezu na sedam godina.  Dve su već prošle, još pet je ostalo, tako da ćemo videti šta je moguće i koje linije možemo da produžavamo. Naši stručnjaci su utvrdili da autobus zbog svoje širine ne može da ulazi u samu Čamurliju. Da li će biti produžetka nekih linija koje idu od Čamurlije do Toponice, to zavisi od Direkcije i samog ugovora koji imamo“, navodi Sotirovski.

Meštani Čamurlije su od 18. maja, osam dana zaredom blokirali su regionalni put Niš-Aleksinac u znak protesta zbog čestih udesa koji se događaju na tom delu puta.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari