"Niš ne bi trebalo da bude opozicioni grad dok je na republičkoj vlasti SNS": Zašto je gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila da će se iseliti? 1Dragana Sotirovski: Foto Betaphoto/S. Đorđević/MO

Gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je i članica Predsedništva SNS, ocenila je da Niš ne bi trebalo da bude „opozicioni“ grad dok su na republičkoj vlasti naprednjaci.

Sotirovski je takođe kazala da će napustiti Niš ako posle narednih lokalnih izbora gradonačelnik bude narodna poslanica i funkcionerka Stranke slobode i pravde Jelena Milošević ili poslanik i funkcioner Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković, koji „kradu toalet papir iz Skupštine“.

Ona je na Televiziji Bela mi kazala da Niš, kako je rekla, ne treba da bude opozicija državi.

„Da govorimo da mi u Nišu možemo da budemo nezavisni, da ovde bude neka druga partija na vlasti, a ne SNS, a da u državi bude republička vlast koju predvodi SNS kao većinska partija- gde to može? Sećate se vremena kada je Niš bio jedno opoziciono ostrvo, a država bila pozicija (od 1996. do 2000. godine, prim. aut.). I šta smo tada doživeli?“, upitala je ona.

Sotirovski je rekla da će „prva da se iseli iz grada“ ako opozicioni poslanici Milošević ili Stanković budu gradonačelnici.

„Oni se bore za nekakvu demokratiju i govore o tome da bi voleli da budu gradonačelnici i da bi voleli da vode ovaj grad. Neko ko krade toalet papir u skupštinskom toaletu meni ne može da bude gradonačelnik“, kazala je.

Ona je dodala da su snimci koji to dokazuju bili na društvenim mrežama i televizijama sa nacionalnom frekvencijom, te je nju „bilo sramota što se Niš spominje u tako negativnom kontekstu“.

Sotirovski je pozvala građane Niša da dobro razmisle za koga će glasati na lokalnim izborima, koji bi po izbornom kalendaru trebalo da se održe do jula ove godine.

„Građani treba da porede ko je šta radio, ko šta radi i da razmisle da li politika treba da se zasniva na jeftinom populizmu lokalpatriotizma”, rekla je.

Ona je negirala da među niškim naprednjacima postoje podele na frakcije i svađe, iako je o njima govorio i predsednik Srbije i osnivač SNS Aleksandar Vučić, a naprednjaci se i fizički sukobljavali na stranačkim sastancima i izvan njih.

Dodala je da „ne zna“ kada će biti održani redovni lokalni izbori u Nišu, ali da se SNS za njih sprema i da su, kako je kazala, „jedinstveniji nego ikad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari