Koalicija “Niš, moj grad” za hitnu sednicu Skupštine Grada: Ispitati optužbe direktora UKC da je gradonačelnica odgovorna za kriminal 1Foto: Niš moj grad

Koalicija “Niš, moj grad” najavila je da će podneti zahtev za održavanje hitne sednice Skupštine grada kako bi se ispitale sve činjenice i okolnosti vezane za javni sukob Zorana Perišića, direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) i Dragane Sotirovski, gradonačelnice Niša, koji su i funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

„Hitna sednica je neophodna jer je nakon svađe dva visoka funkcionera SNS, koji imaju uticaj na odbornike iz vladajuće koalicije, upitna i vladajuća većina u Skupštini grada”, naveli su odbornici ove opozicione koalicije.

Perišić je prethodno optužio Sotirovski da je odgovorna za “kriminal” u vezi sa radovima na priključenju na vodovod privatne bolnice, čiji je investitor osnivač privatne poliklinike „Human“, a koja se gradi neposredno pored nove zgrade UKC, te saopštio da je dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem predao Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Sotirovski je negirala optužbe, navodeći da je sve urađeno po zakonu i u interesu grada, a na osnovu odluka i dokumenata koji su usvojeni pre njenog mandata.

„Sve je veći haos u redovima SNS-a, kojoj je narod dao poverenje. Niš je u haosu već deset godina, cvetaju nam kriminal i korupcija, a ovakvim i sličnim svađama širi se negativna slika u našem gradu, kako u državi, tako i kod investitora“, rekli su odbornici koalicije „Niš, moj grad“.

Oni kažu da su u ovu aferu uplatene i gradske službe i preduzeća, Uprava za komunalne delatnosti, kao i načelnici uprava, koji su svi u statusu vršioca dužnosti.

“Niš je u potpunoj blokadi i sva preduzeća i gradske uprave su u isteklom v.d. statusu. Ko će odgovarati za ovo rasulo?“, pitali su odbornici.

Oni su dodali da su građani Niša sa punim pravom uplašeni i zabrinuti za funkcionisanje grada.

“Očigledno je da mi živimo u zarobljenom i jednopartijskom sistemu, gde partijski funkcioneri vršljaju“, zaključili su oni.

 Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari