Niš: Humanitarno-memorijalni koncert “Jovanovo sunce”, drugi put zaredom 1Foto: Udruženje Shteck House i bend Hazel

U utorak 16. avgusta u dvorištu Univerziteta u Nišu, takozvanom dvorištu Banovine, biće održan humanitarno- memorijalni koncert „Jovanovo sunce“ u znak sećanja na Jovana Veselinovića, mladog niškog muzičara koji je preminuo u februaru prošle godine.

Početak koncerta je u 19 časova.

Koncert se održava drugi put zaredom, u organizaciji Štek Hausa i benda Hazel.

Na koncertu će pored grupe Hazel svirati i niški bendovi Monah, Ehrmantraut, Prljave sestre, Ćale (Bokal oseća stvarnost), kao i kragujevački sastav Zyrion.

“Ulaznica će iznositi minimalno 200 dinara, a svi koji budu želeli mogu da doniraju novac prema svojim mogućnostima u kutiji na ulazu u dvorištu Univerziteta. Sav prikupljeni novac biće uplaćen Banci dobročinstva za lečenje Mihajla Stamenkova, dečaka iz Pirota starog 11 godina, kome je dijagnostifikovana Dišenova mišićna distrofija”, naveli su organizatori.

Jovan Veselinović (18), maturant Umetničke škole, nestao je 17. februara prošle godine, a pronađen je četiri dana kasnije na napuštenom gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića.

Obdukcija je pokazala da je zadobio smrtonosne povrede zbog pada sa velike visine, a mediji su navodili da je pao sa četvrtog ili petog sprata poluzavršene zgrade i da nije bio žrtva nekog krivičnog dela.

“Jovan je bio omiljen u društvu, odgovoran učenik, uvek spreman da pomogne drugarima, da ih oraspoloži kada je to bilo potrebno. Darovit i za umetnost i za muziku, sa lakoćom je završavao svoje obaveze i planirao upis na fakultet. Zauvek je otišao jedan vedar, nasmejan, lepo vaspitan mladić pred kojim je bila budućnost”, saopštila je tada njegova škola.

Bio je izuzetno inteligentan i član MENSE, kazali su njegovi drugovi.

Na mestu na kojem je pronađen njegova porodica, drugovi i građani danima su palili sveće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari