Niš: Saslušan urednik sajta "Niška inicijativa" zbog karikature 1Foto: Srđan Nonić, Protest ispred gradske kuće zbog medija

Srđan Nonić, urednik portala „Niška inicijativa“ saslušan je danas u Policijskoj upravi jer je početkom marta objavio karikturu na svom ličnom Fejsbuk profilu.

Nonić je rekao da je poziv na saslušanje, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, dobio putem telefona u svojstvu građanina.

Zbog te karikature će biti saslušani svi koji su komentarisalii.

„Ovo je dokaz u kakvom sistemu i državi živimo. Nije mi bilo poznato za koje delo i na koji način će Policija i Tužilaštvo postupati jer sam pozvan kao građanin. Kasnije sam saznao da sam saslušan zbog karikature koju sam objavio na svom ličnom Fejsbuk profilu“, rekao je Nonić.

Prema njegovim rečima, Niška policija je , po prijavi izvesnog policijskog majora prikupljala izjave bez okarakterisanog krivičnog dela po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

„Sve zbog davanja informacija da li postoji namera za izvršenje nekog drugog krivičnog dela prema pomenutom „majoru“ policije, iako u objavi, kao ni u komentarima nema nikakvih pretnji „, kazao je Nonić.

On je ocenio da je sramota da ga je policija ispitivala da li ima nameru da fizički ugrozim nekog velikog „policijskog majora“ i to karikaturom i postom.

„Na postu nisam spomenuo ni ime i prezime pomenutog starešine, niti izrekao fizičku pretnju po njega. Jure skupa kola i motori po gradu, nasilje na svakom koraku, kriminal u javnom sektoru buja, a nekome smeta karikatura kao kritika rada policije, koja je i zaslužila svaku kritiku – rekao je Nonić.

On je ocenio da je ovo pritisak na njegov rad i kritičko mišljenje koje javno iskazuje.

„Ovo me neće zaustaviti da i dalje kažem ono što mislim. Od Neše (Nebojša Stefanović, ministar vojske) i Vulina (Aleksadar Vulim, ministar policije), pa do svih poslušnika u organima koji sve rade samo ne ono šta treba, svi ste za kritiku“, konstatovao je Nonić.

Nonić je u prethodnom sazivu Skupštine grada Niša bio šef opozicione odborničke grupe „Niška inicijativa“, koja je oštro kritikovala rad lokalnih funkcionera u gradu.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari