Niš: Srednjoškolci pišu horor priče kako bi prikupili novac za lečenje svojih drugarica 1Natalija i Iva Bašović: Foto Fondacija Budi human- Aleksandar Šapić

Učenici Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“ u Nišu organizuju radionicu pisanja kratkih horor priča za srednjoškolce kako bi prikupili sredstva za lečenje svojih drugarica, sestara Ive i Natalije Bašović.

Radionicu organizuje Učenički parlament škole „Mija Stanimirović“ u saradnji sa elektronskim časopisom „Bez limita“ Filozofskog fakulteta u Nišu.

„Ako si ljubitelj strašnih priča, i to nesutrašiv, ili si samo radoznao i želiš da saznaš kako nastaje horor, pridruži nam se baš u petak 13. da pišemo strašne price i pomognemo Nataliji i Ivi da dobiju terapiju“, poručuju organizatori.

Radionicu će sutra sa početkom u 17 sati voditi mladi pisac iz Leskovca, Aleksa Kostadinović, koji je nedavno izdao roman prvenac „Hotel ’Ledeni vrh’“.

Organizatori su kazali da će na radionici gostovati učenici Gimnazije „9. maj“, a da su dobrodošli svi srednjoškolci koje zanima kako nastaje horor i žele da se oprobaju u pisanju strašnih priča.

Najbolje priče sa radionice biće objavljene u časopisu „Bez limita“.

Sestre Natalija i Iva boluju od Fridrihove ataksije, retke progresivne genetske bolesti, koja pogađa uglavnom nervni sistem i srce.

U humanitarnoj fondaciji “Budi human”- Aleksandar Šapić navode da su nakon prvog tretmana matičnim ćelijama u Ukrajini 2018. godine, koji je obavljen zahvaljujući humanim ljudima, kod sestara uočena vidna poboljšanja.

“Devojčice su mentalno očuvane, pune nade i optimizma, spremne da se bore za svaki novi korak, a uprkos svim teškoćama one su redovni i odlični đaci”, dodaju u fondaciji.

Novac za njihovo lečenje još nije prikupljen, a do kraja ovog meseca im je potrebno 3.500 evra, kako ne bi zaostale sa terapijom matičnim ćelijama.

I sms-om i na tekući račun

Oni koji žele da pomognu ili nisu u mogućnosti da prisustvuju događaju, mogu da pošalju SMS poruku sadržine 718 na 3030 ili uplatiti novac na dinarski 160-555296-66, kao i na devizni račun plate novac 00-540-0004272.5.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari