Niš: Talentovani učenici i studenti dobili gradske stipendije 1Foto: Sajt grada Niša

Talentovanim srednjoškolcima i studentima danas su podeljeni ugovori o godišnjem stipendiranju, na osnovu kojih će oni primati 6.800 dinara mesečno.

Stipendije će dobiti 120 mladih ljudi, od kojih 76 učenika niških srednjih škola i 43 studenata Univerziteta u Nišu.

Učenici srednjih škola mogu dobiti stipendiju ako imaju prosek ocena iznad 4,5 i bar jednu nagradu na republičkom ili međunarodnom takmičenju, a studenti ukoliko imaju prosek iznad 9.

Stipendije se dodeljuju istaknutim učenicima i studentima u cilju nagrađivanja postignutih rezultata u prethodnom periodu, ali i radi stimulisanja daljeg obrazovanja, istraživanja i profesionalnog usavršavanja.

“Ova stipendija ne treba da vam bude pomoć u novcu, već motiv da taj talenat koji imate nastavite da negujete, da ako ste srednjoškolci pametno odaberete fakultete koji mogu da vam donesu dobar posao, ali posao koji možete da obavljate u Nišu i da pomognete svima nama da nam grad bude lepši, bolji i razvijeniji“, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja im je uručila ugovore.

Ona je kazala da će im novac za prva četiri meseca već danas biti na računima.

Dodala je da postoji  mogućnost da od 1. septembra i srednjoškolci steknu pravo na besplatan gradski prevoz, što bi značajno pomoglo budžetu njihovih roditelja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari