Niš: Učenici gimnazije “Stevan Sremac” prikupljaju pomoć za Tursku nakon razornog zemljotresa 1Foto: V. Torović

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac” organizuje humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći građanima Turske nakon katastrofalnog zemljotresa i poziva ostale škole u gradu da se priključe akciji.

Učenici mogu da doniraju novac a najpotrebnije su pelene za bebe, hrana za bebe, konzervirana hrana, higijenski ulošci za devojčice i žene i još niz drugih higijenskih sredstava.

Humanitarna akcija traje do 10. marta, nakon čega će se donacije dostaviti organizacijama koje sakupljaju pomoć za Tursku.

Akcija se organizuje preko učeničkog parlamenta Gimnazije.

“Na ideju je došla profesorka i prihvatili smo je jer moramo da pomognemo, a i da pokažemo svetu da mladi mogu da urade lepe i korisne stvari i da utiču na druge”, kaže Lena Krasić, koopredsednica učeničkog parlamenta.

Jelena Milošević, direktorka gimnazije, dodaje je da je ovo još jedna akcija u kojoj su “parlamentarci” pokazali da je humaoist i dalje cenjena vrednost, da su spremni da je promovišu i da imaju empatiju u teškim situacijama.

Učenički parlament ove gimnazije je i ranije organizovao humanitarne akcije, među kojima su bile pravljenje paketića za ugroženu decu, humanitarni turnir u fudbalu ili humanitarne karaoke večeri.

Kako još može da se pomogne Turskoj i Siriji

Za svakog ko želi da pomogne Turskoj i Siriji nakon razornog zemljotresa 6. februara, u Srbiji je otvorena telefonska SMS linija.

Na broj 1003, sa sadržajem “Turska“, može donirati ugroženima u toj zemlji, a na broj 1004 sa porukom “Sirija” građanima u Siriji.

Cena poruke je 200 dinara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari