„Niška javnost uskoro će moći da vidi analog Beograda na vodi“: Direktor „Tesla parka“ za Danas 1Foto: V. Torović/Danas

Grad Niš je započeo izmene urbanističkih planova koje će omogućiti izgradnju velikog stambenog kompleksa sa soliterima na zelenoj površini kod Stare ciglane u širem gradskom jezgru, a deo javnosti i opozicije tvrdi da iza investitora, niške firme “Tesla park”, stoji porodica Karić.

Posle pisanja Danasa, našoj redakciji mejlom se javio Miodrag Stanković, direktor i investitor „Tesla parka“ koji kaže da je neophodno pojasniti široj javnosti da je razrušena i zapuštena bivša fabrika i prethodnim planskim dokumentima bila namenjena izgradnji.

„A, moja dalja misija i moja posvećenost ovom projektu inicirala je dublju, detaljniju razradu i realizaciju budućeg velelpnog projekta. Svakako, kao neko ko je rođen u Nišu i kao neko ko živi i radi u ovom gradu dugi niz godina sa besprekornom reputacijom, činim sve i ugledam se isključivo na uspešnije od sebe u ovom poslu, tako da će uskoro, javnost moći da vidi analog Beograda na vodi ili primere bliske najuspešnijoj srpskoj graditeljskoj porodici Karić, koja, svakako, nije moj poslodavac“, navodi on i dodaje:

„Organizacija koju je stvorio g. Karić, sa preko 20 miliona metara kvadratnih, izgrađenih i uspešno realizovanih, delegira njihovu kompaniju kao neprikosnoven uzor ne samo meni, već i mnogim svetskim građevinskim kompanijama, jer koliko je meni poznato, oni daleko prevazilaze globalne razmere ove sfere delatnosti, te mi dovođenje njih u kontekst veoma imponuje.“

Kako on objašnjava, s obzirom na to da je „potpuno predan svom projektu, izuzetno mi je važno da sve procedure budu bezuslovno ispoštovane i usaglašene nadležnim institucijama.“

„ Jer je to imperativ jednog, za naš region, impozanztnog projekta kakav je „Tesla park“. Više od 10 godina radim na ovom projektu i s obzirom na to da je objavljena korekcija i unapređenje vazećih planskih dokumenata, angažovao sam sve svoje kapacitete na poboljšanju projekta. Hronologija mojih aktivnosti i staranja je najbolji dokaz da ništa nije urađeno „preko noći“, već je sve proizvod dugotrajnog i neeksponiranog planiranja, pa bih samo naglasio da se radi o godinama izuzetno napornog rada, mene, mog tima i stručnjaka iz zemlje i inostranstva. Mimo zakonskih procedura nemoguće je bilo šta uraditi, pravni okvir bilo koje države je jedini sistem u kojem poslovanje može postojati i davati visoke rezultate“, kaže Stanković.

Istine radi, Danas je uputio pitanja i pozvao telefonom gospodina Stankovića tokom pisanja teksta o „Tesla parku“ i ko stoji iz tog projekta u Nišu, ali, kako on tvrdi, nije dobio pitanja na mejl „niti ga je bilo ko pozvao telefonom iz Danasa i zatražio mu komentar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari