Niška opština Medijana donela odluku da finansijski pomogne porodice za svako četvrto i peto dete 1Foto: sajt niške opštine Medijana

Gradska opština Medijana, jedna od pet niških opština, donela je odluku da ubuduće za svako četvororođeno dete iz budžeta izdvoji 100.000, a za petorođeno dete – 200.000 dinara.

Opština Medijana će ubuduće finansirati i pripreme za prijemni ispit za srednju školu za sve osnovce na svojoj teritoriji.

“Medijana već godinama insistira na pronatalitetnoj politici, a u centru takve politike je dete. Cilj je- što više dece u našoj opštini”, rekao je novinarima predsednik opštine Nebojša Kocić.

On je kazao da je opština Medijana ove godine finansirala i 21 vantelesnu oplodnju, što je rekord od 2005. godine, otkad postoji opštinski Fond “Sveta Petka”, koji na ovaj način finansijski podržava lečenje neplodnosti.

Ova niška opština, takođe, godinama unazad isplaćuje roditeljima pomoć od 10.000 dinara za svako prvorođeno, a hiljadu evra u dinarskoj protivvrednosti za trećerođeno dete.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari