„Niški kardiohirurzi nigde ne rade privatno, dvojni radni odnos urušava zdravstveni sistem“: Direktor niške Kardiohirurgije dr Dragan Milić za Danas

Ostavite komentar


  1. Svaka cast prof. Milicu, Vama i ministarki Grujicic. Sto posto ste u pravu. Kamo srece da srpsko zdravstvo ima jos takvih cestitih i postenih lekara, koji rade samo jedan posao, ili u drzavnoj ili privatnoj zdravstvenoj ustanovi. Imate punu podrsku da se ovoj komercijalizaciji stane na put. Pojedinim nasim lekarima je sve malo? A u drzavnim ustanovama se ponasaju bahato, bezobrazno, upucuju te da dodjete na pregled u privatnoj ustanovi gde rade. Bruks i sramota

  2. Veoma brzo se nakon obraćanja ministarke zdravlja povodom privatne prakse u zdravstvu, javio stari poltron Dr Dragan Milić. U želji da se, kao i uvek preporuči aktuelnoj vlasti i novoj ministarki, ovaj veliki majstor nepostojeće masonske lože i filozof opšte prakse je zaboravio da pomene sledeće:
    Govoreći o poštenju:
    -Dr Milić je dokazani plagijator od strane vodećeg medicinskog časpopisa u Srbji, još 2012 godine (videti link : Srp Arh Celok Lek. 2012 May-Jun;140(5-6):269).
    –U prilog postojanju mesijanskih ideja kod Dr Milića, ide i njegovo samoproglašenje “za najboljeg hirurga na svetu”. Radi se o tome, da je sa 45 godina, Dr Milić konkurisao za jednu od stipendija jednog od udruženja za hirurgiju –kakvih ima na desetine u svetu. Zajedno sa 8 kolega, dobio je stipendiju za usavršavanje od par nedelja u inostranstvu. Zahvaljujući fantastičnoj moći ubeđivanja i histeričnoj podršci tabloidnih novinara, Srbija je stekla pogrešno mišljenje da postoji neki Svetski kup u hirurgiji, na kome je pobedio naš čovek -Dr Milić “Djoković”.
    -Govoreći o finansijama i plaćenim studijama:
    -Pre desetak godina, od studije o jednoj od metoda za lečenje multiple skleroze (MS) on lično dobio je na desetine hiljada Eura. Iako je zvaničan stav udruženja neurologa Srbije, bio da je ta metoda bezuspešna, Dr Milić je u medijima i od strane prevarenih pacijenata i predstavnika njihovih udruženja predstavljan Mesijom. Naravno da ovom polušarlatanskom metodom, niko nije izlečen, tako da bi bilo interesantno sada čuti te iste ljude – šta misle o samoj metodi i njenom promoteru?
    -Debelo je plaćena studija o pozitivnom efektu elastičnih čarapa na lečenje komplikacija proširenih vena, sa debelo lažiranim rezultatima. Inače, ova metoda je stara vekovima i ne bi trebalo da bude na čast jednom kardiohirurgu da gradi karijeru na njoj.
    Govoreći sa gađenjem o privatnoj praksi :
    Lekari “najpoštenije klinike na svetu” rade punom parom u privatnoj praksi. Naime, otac jednog kardiohirurga je vlasnik privatne ordinacije u Nišu, već godinama. Supruga drugog kardiohirurga je vlasnica najvećeg privatnog medicinskog sistema u Jugoistočnoj Srbiji. Naravno da ovi kardiohirurzi “nemaju nikakve veze” sa medicinskim poslovima sopstvene rodbine. Treći i četvrti kardiohirurg operišu na crno, po dampinškim cenama, vene u privatnoj bolnici bivšeg generalnog direktora KC Niš……..
    Da li će naš Mesija uspeti da hipnotiše i novu ministarku zdravlja, kao i mnoge do sada –ne znamo. Ali su njegovi napori za poštovanje.

  3. Bravo direktore kardiohirurgije. A da li je tako i sa drugim specijalnostima. Da li dr. Perisic ima privatnu kliniku npr.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.