U Nišu poskupelo grejanje i odvoženje smeća, najavljena i nova cena parkiranja 1Gradska kuća Niš: Foto V.Torović

Gradsko veće Niša odobrilo je od 1. avgusta povećanje cena grejanja i odvoženje smeća.

Varijabilni deo grejanja je poskupeo za 3.44 odsto, tako da je nova cena 5.72 dinara.

Odvoženje đubreta u Nišu biće skuplje za oko 30 odsto, što znači da će nova cena po kvadratnom metru biti 7,3 dinara.

Razlozi za ovo poskupljenje komunalnih usluga, kako su naveli članovi Gradskog veća, su više cene energenata, gasa, mazuta i lož ulja.

Nova poskupljenja komunalnih usluga u Nišu osudila je Tamara Todorović, iz Gradskog odbora Dveri u Nišu, koja je najavila i poskupljenje usluga JKP „Parking servis“ u tom gradu.

„Nakon što je Gradsko veće ovog proleća već odobrilo poskupljenje grejanja, taksi prevoza i javnog gradskog prevoza, sada Nišlije očekuje odluka ovog tela, čiji je posao zaštita interesa svih Nišlija, o poskupljenju usluga JKP „Parking servis“. Pitamo gradonačelnicu (Draganu Sotirovski) koja reče jednom da se „ona za sve pita“ i članove Gradskog veća – da li „Parking servis“ plaća naknadu za zauzimanje gradskog zemljišta po Zakonu o taksama za korišćenje javnih dobara“, navodi Todorović, članica Saveta za privredu, finansije​ ​i bankarstvo.

Ona konstatuje da ovo javno preduzeće osim te naknade nema  drugih troškova.

„Đubre sa parkinga ne čiste, sramno je prljav i mesecima neočišćen parking iza Glavne autobuske​ stanice, a ni boja (crvena koju su kupovali na nameštenim tenderima)​ nije mnogo poskupela. Nisu porasle ni plate partijskoj vojsci​ zaposlenoj u ovom javnom komunalnim preduzeću.​ Prema tromesečnom izveštaju, „Parking servis “ je u prvom kvartalu ove godine realizovao zavidan procenat godišnjeg plan. Preduzeće posluje nesmetano, besprekornog je bilansa, bez javnosti poznatih dodatnih​ troškova“, ocenjuje Todorović.

Ona poziva Gradsko veće da „donese jednu od​ retkih smislenih odluka -​ da​ ne odobri ovo besramno poskupljenje i da po prvi put zaštiti Nišlije od povećanja ovog „harača“. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari