Niško “Oko sokolovo” za prvih deset dana rada registrovalo oko 10.000 prekršaja 1Foto: KJP Zlatibor

Tokom prvih deset dana probnog rada sistem ‘’Oko Sokolovo’’ je na području Niša registrovao oko 10.000 prekršaja vezanih za nepropisno parkiranje, rekao je Dejan Kovačević, koordinator gradske Komunalne milicije.

On je kazao novinarima u Nišu da je samo u prvih 45 minuta rada ovaj sistem evidentirao 294 prekršaja, a da je nakon toga dnevno registrovao oko 1.000 prekršaja nepropisnog parkiranja.

„Najčešći prekršaji koje registruje ‘Oko sokolovo’ iz domena komunalne milicije je zaustavljanje vozila na kolovoznoj traci sa sva četiri migavca, zatim zaustavljanje i parkiranje vozila na trotoarima, na taktilnim stazama, na zelenim površinama”, rekao je on.

Na niškim ulicama su dva vozila komunalne milicije “Oko sokolovo”.

Ovaj sistem nakon što registruje prekršaj, šalje Centru za obradu podataka tri fotografije i jedan video snimak kao dokaz.

Kazna za prekršaj je 5.000 dinara, a ako se plati u roku od osam dana biće prepolovljena.

Za sada vozači dobijaju samo opomene, a kažnjavanje će početi od 1. avgusta.

Radno vreme “Oka sokolovog” je, inače, od 7.00 do 21.00 čas, a subotom od 7.00 do 14.00 časova, ali se planira da se ono produži.

Vozilo “Oka sokolovog” se nepropisno parkiralo

Građani Niša su u prvoj radnoj sedmici ovog sistema “uhvatili” jedno od dva njegova vozila u nepropisnom parkiranju.

Jedan od njih je Južnim vestima dostavio snimak na kojem se vidi vozilo „Oka sokolovog“ koje je nepropisno parkirano na Trgu Pavla Stojkovića, ispred jedne picerije.

“Ostavili su vozilo na ulici, odmah ispred skretanja za pumpu, što je vrlo rizično, a sedeli su u piceriji sve vreme”, naveo je građanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari