Gajić (NS): Ukinuću "Oko sokolovo" ako budem gradonačelnik 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO)

Kandidat Narodne stranke (NS) za gradonačelnika Beograda advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da će, ukoliko dobije poverenje na beogradskim izborima, ukinuti tzv. „Oko sokolovo“.

Gajić je agenciji Beta kazao da postoji više razloga zbog kojih bi trebalo ukinuti „Oko sokolovo“ koje snima i registruje nepropisno parkirana putnička vozila.

„Prvo, luksuzni džipovi koji poseduju opremu za snimanje i registrovanje nepropisno parkiranih putničkih vozila građana Beograda kupljeni su u netransparetnom i koruptivnom postupku od jednog poznatog tajkuna koji je blizak vlastima. Drugo, ta vrsta snimanja pokretne imovine građana rezultat je gradske odluke što je nezakonito, s obzirom da se radi o video nadzoru građana izvan kompetencija lokalne samouprave“, objasnio je on.

Dodao je da iako su ovi džipovi s obeležjima Komunalne milicije, „svedoci smo da njima više ne upravljaju uniformisani komunalni policajci već neki civili koji se u tim vozilima nalaze nezakonito“.

Prema njegovim rečima, građani za posledicu od snimaka „Oka sokolovog“ imaju drakonske novčane kazne u visini od 25.000 dinara.

„U slučaju da se u roku od osam dana od kada im poštar ostavi obaveštenje ne izjasne ko je upravljao vozilom kritičnom prilikom, kazna je pet puta veća od mandatne kazne za saobraćajni prekršaj zbog nepropisnog parkiranja“, rekao je Gajić.

On ističe da je Grad dužan da pruži adekvatnu uslugu parkiranja Beograđanima.

„Iako Grad Beograd tu uslugu nije u stanju da pruži na adekvatan način zbog nedostatka parking mesta, ne može da prikuplja novac za budžet kažnjavajući građane dva puta za istu stvar, od kojih je kazna za neobaveštavanje komunalne milicije drakonska i nehumana“, ocenio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari