Niško tužilaštvo neće goniti radnike vodovoda koji su napali novinara N1 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Tužilaštvo u Nišu odlučilo je danas da ne pokrene krivični postupak protiv radnika niškog vodovoda koji su 21. februara napali novinara N1 Milana Stojanovića dok je bio na radnom zadatku.

U obaveštenju koje je Stojanović dobio od tužilaštva navedeno je da „nakon preduzimanja svih radnji, prikupljanja obaveštenja od svih učesnika u kritičnom dogadjaju i svih drugih radnji u pretkrivičnom postupku“, nisu došli do saznanja „da su upućene reči pretnje napada na život ili telo“.

Radnici niškog vodovoda, odnosno Javno-komunalnog preduzeća „Naisus“ su novinara N1 koji je izašao na teren kako bi izveštavao o velikom kvaru na vodovodnoj mreži, najpre pokušali da oteraju sa ulice, a potom su ga opkolili i pokušali da vikanjem i pretnjama nateraju da prekine snimanje.

Policija je intervenisala i dežurala sve vreme dok je snimao radove na neobeleženom gradilištu.

Policija je na licu mesta obavestila radnike vodovoda, ali i Stojanovića, da će biti opomenuti zbog remećenja javnog reda i mira.

Dan kasnije novinar N1 bio je pozvan na razgovor u Osnovno javno tužilaštvo.

Stojanović je za agenciju Beta izjavio da nije iznenadjen odlukom tužilaštva da ne pokrene krivični postupak protiv radnika vodovoda.

„Ne čudi me ovakva reakcija OJT s obzirom na to kakva je atmosfera u javnosti po pitanju statusa novinara i stalnog pozivanja na ‘naše i njihove’, na ‘naše i izdajnike’. Može se reći da sam ovako nešto i očekivao, naročito zbog toga što policija u startu nije znala kako da okvalifikuje napad“, rekao je Stojanović.

On je podsetio da je snimio veći deo napada i da je snimak, na zahtev tužilaštva predao policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari