Nišlije ponovo protestovale zbog razrušene ulice, gradonačelnica im poručila da budu strpljivi 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Stanovnici niškog naselja Bubanja i danas su protestvovali u Ulici vojvode Putnika zato što se ne privodi kraju rekonstrukcija te saobraćajnice, koja je krenula pre mesec i po dana.

Oni su istakli da se zbog iskopanog, a nesafaltiranog kolovoza, „guše“ u prašini, a uz to ne mogu da priđu svojim kućama i radnjama, niti to mogu da učine vozila Hitne pomoći i kamioni za odvoz smeća

Okupljeni građani zatražili su da radovi što pre budu završeni i istakli da na gradilištvu već dve nedelje ne vidjaju radnike.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poručila je danas građanima da moraju da budu strpljivi i kazala da će ta ulica biti asfaltirana nakon što bude izmeštena trafo stanica i svi kablovi koji se nalaze na glavnom vodu ka Bubnju.

Prema njenim rečima, izgradnja trafo stanice i izmeštanje kablova nije obaveza Elektropirvrede Srbije već, vlasnika stambeno-poslovnog kompleksa „Novi Niš“.

„Birokratija i administrativni deo su završeni, elaborati su predati. ‘Novi Niš’ je prihvatio da gradi novu trafu stanicu i angažovao firmu. To nije moglo da se obavi pre nego se ulica raskopa i kablovi izvuku“, rekla je Sotirovski.

Ona je dodala da ta posao nije moguće završiti za nedelju dana.

„Za to treba vremena, jer smo prvo radili vodovod, pa kanalizaciju, pa priključenje ‘Novog Niša’ na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Sada imamo i izgradnju kružnog toka i rešavanje imovinskih pitanja jer je ‘Novi Niš’ ustupio jedan svoj deo za izgradnju biciklističke staze“, navela je Sotirovski.

Okupljeni gradjani danas su pročitali zahteve koje će poslati rukvodstvu grada.

Oni traže da se radovi nastave u skladu sa ugovorenom dinamikom i da se saobraćaj u Ulici vojvode Putnika obustavi u potpunosti sve dok radovi ne budu potpuno završeni.

Takođe zahtevaju bezbedan pešački pristup kućama i lokalima, redovno snabdevanje vodom i strujom, uličnu rasvetu i predlog grada o nadoknadi štete svim privrednicima u toj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari