Nišvil izrazio žaljenje zbog pada devojke sa bedema Tvrđave: Prva ovakva nesreća za 29. godina festivala 1Foto: Nišvil tim

Internacionalni džez festival Nišvil izražava žaljenje zbog nesreće koja se dogodila noćas oko 3 časa, kada je devojka (30) iz Niša pala sa bedema Tvrđave, i nada se njenom brzom oporavku, saopštio je festival.

Nišvil je naveo da je ovo prva ovakva nesreća za vreme festivala, koji se održava 29 godina.

Devojka je pala sa bedema koji se nalazi na obodu Midnight bine, pored napuštenih umetničkih ateljea.

„Direktor Nišvila Ivan Blagojević je noć proveo u bolnici i sačekao saopštenje dežurnog lekara koji je rekao da je devojka koja je dovežena u Urgentni centar svesna i orijentisana, odnosno, da nije životno ugrožena, kao i da se oseća dobro, mada su povrede teže prirode i biće neophodan duži oporavak“, navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje da su lekari dozvolili ulazak u sobu povređene devojke samo njenom bratu, koji je nakon posete kazao da je ona rekla da se ne seća kako je došlo do pada.

„Mesto pada je prilično udaljeno od prostora Midnight bine na kojem se nalazila većina publike, a Nišvil je ogradio koncertni prostor ogradom visokom dva metra, kao i preprekama i signalnom trakom“, dodaje se u saopštenju festivala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari